București: Condițiile pentru nunți și alte evenimente private la restaurante, de la 1 iunie. Descarcă hotărârea

Restaurantele, cafenelele, barurile și alte localuri din București pot organiza, începând de marți, 1 iunie 2021, nunți, botezuri, mese festive și alte evenimente private, cu respectarea unor limite de participanți sau condiții de vaccinare, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

 
 

UPDATE: În plus față de hotărârea Comitetului pe București, Guvernul a decis, joi, 3 iunie, ca nunțile și botezurile să se poată ține la local până la ora 2 noaptea.

Hotărârea 33/31 mai 2021 prevede o serie de relaxări ale condițiilor de siguranță anti-COVID-19 pentru firme, ca urmare a faptului că incidența cumulată scăzuse luni la 0,35/1000 de locuitori:

 
 

  1. Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr limitat de participanți de maximum 70 de persoane în exterior și maximum 50 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.
  2. Activitățile se interzic când incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori.
  3. Se admite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spațiului în exterior sau în interior, cu asigurarea unei suprafețe de maximum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  4. Se permit festivitățile organizate în spații deschise prilejuite de terminarea anului școlar, cu participarea personalului didactic, a elevilor, precum și a însoțitorilor acestora. participarea însoțitorilor este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
  5. Măsurile se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
  6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00-24.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  7. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și terasele acestora este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00-24.00.
  8. Activitatea restaurantelor în interiorul hotelurilor, pensiunilor și altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00-24.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  9. Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile destinate special dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, al ministrului economiei, antreprenorialului și turismului și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
  10. Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00-24.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  11. Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din transportul rutier de persoane și rutier de mărfuri și pot desfășura activitatea ăn regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  12. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitate în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă fără a depăși 70% din capacitatea spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.
  13. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitate în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă la capacitate maximă a spațiului cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  14. Se permite organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adult, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 70 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății.
  15. Se permite organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adult, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 70 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Descarcă  Hot CMBSU NR. 33 din 31.05.2021 Partea 1 și Hot CMBSU NR. 33 din 31.05.2021 Partea 2

Citește toată hotărârea mai jos:

Hotarare CMBSU 33-2021 by claus_44 on Scribd