Claudiu Zamfir

Revolut, „atac” la băncile tradiționale, din 2025: Credit ipotecar în trei țări UE, nu și în România, deocamdată

revolut

Aplicația financiară Revolut, care are milioane de clienți și în România, a anunțat, vineri, că din anul 2025, va începe să dea credite ipotecare în 3 țări ale Uniunii Europene, dar nu și pe piața românească, deocamdată, fintech-ul londonez conturându-și astfel tot mai mult profilul de bancă digitală, care provoacă sectorul bancar tradițional. 

Fondatorii Revolut, antreprenorul britanic de origine rusă Nik Storonsky și programatorul de origine ucraineană Vlad Yatsenko, și-au anunțat planurile, vineri, la Londra, în cadrul conferinței lor, denumite The Revolutionaries.

Lituania, țara în care Revolut și-a luat licența bancară pentru piața UE, este prima în care va introduce creditul ipotecar. 

„Revolut va continua să provoace lumea bancară și intenționează să lanseze, anul viitor, primul său credit ipotecar, care va fi disponibil inițial în Lituania, urmată de Irlanda și Franța. Ambiția companiei este ofere un produs integral digitalizat, cu cel mai scurt interval de acordare, cu aprobare instant în aplicație și finalizarea ofertei, a evaluării proprietății și a verificărilor necesare în maximum o zi lucrătoare” - a anunțat Revolut, într-un comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro. 

În plus, compania britanică „ia în calcul și introducerea descoperitului de cont (overdraft)”. 

De asemenea, în anul 2025, divizia destinată firmelor, Revolut Business, urmează să aducă în toate statele Uniunii Eurpene, deci inclusiv în România, un produs de creditare și de economisire pentru companii. 

„În 2025, Revolut Business va aduce în Europa primul său produs de creditare destinat companiilor și intenționează să lanseze una dintre cele mai  atractive oferte de economisire pentru companii, cu dobânzi avantajoase, în toate piețele din UE. Revolut Business mai are în plan să lanseze un produs nou, Revolut Kiosk, care să ajute restaurantele și magazinele să-și gestioneze operațiunile, iar pentru dezvoltarea acestuia analizează posibilitatea introducerii de plăți biometrice. Pentru soluția sa de checkout Revolut Pay va deschide accesul la mai multe metode de plată, inclusiv prin Buy Now Pay Later (cumperi acum, plătești mai tîrziu - n.r.)”, - a afirmat Revolut. 

Prin serviciul BNPL, Revolut va concura astfel și cu fintech-ul suedez Klarna, care se pregătește să se listeze pe bursă. 

De asemenea, pe partea de clienți persoane fizice, în Spania, Revolut va porni, „în curând” o rețea de bancomate. „ATM-urile vor permite atât eliberarea de numerar, cât și emiterea de carduri, vor beneficia de setări avansate de securitate bazate pe recunoaștere facială pentru autentificarea identității, iar, pe termen lung, vor permite și depunerea de cash” - susține compania fintech. 

O altă noutate anunțată de Revolut este un asistent financiar pentru consumatori, bazat pe inteligență artificială. 

„Asistentul financiar se va adapta la nevoile și preferințele clientului, ghidându-l pentru a fi mai responsabil financiar, pentru a luat decizii bazate pe documentare și pentru a-și administra mai ușor conturile și produsele. Compania intenționează să dezvolte treptat acest produs, care va evolua pe măsură ce va crește și potențialul IA de a simplifica și transforma interacțiunile cu finanțele personale ale utilizatorilor”

Revolut a fost fondat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Compania are peste 50 de milioane de clienți retail la nivel global, dintre care 4 milioane în România. 

Reamintim că Nik Storonsky, CEO-ul Revolut, a renunțat recent la cetățenia rusă, obținându-și, între timp. cetățenia britanică. Informația a apărut după ce tatăl său,  Nikolai Mironovici Storonsky, director al institutului de cercetări al companiei ruse Gazprom, a fost pus de autoritățile de la Kiev sub sancțiuni, ca urmare a războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

De menționat că cei doi fondatori ai Revolut au luat poziții publice împotriva atacului rusesc asupra Ucrainei. 

Parallax

Vizualizari
8934
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri