Adi Iacob
Aplicația fintech Revolut, prezentă și în România, urmează să angajeze circa 3500 de oameni, deoarece se extinde în 8 noi țări, datorită unui nou acord global cu Visa, potrivit reprezentanților celor două companii.
"Extinderea în alte pieţe, acesta este principalul proiect pentru acest an, şi activarea licenţei bancare. Va fi ceea ce noi numim «anul triplu pentru Revolut» pentru că întrăm în Asia, America şi Australia (...)
Momentan, ne concetrăm pe lansarea Revolut în noi pieţe. Următoarele ţări în care vom introduce serviciul sunt: Australia, SUA, Singapore şi Japonia. Aceasta sunt prioritatea noastra, acum.
Spre exemplu, în State avem o competiţie destul de mare, dar nu şi în celelalte ţări", declara Vlad Yatsenko, co-fondator și CTO al Revolut, în luna mai, pentru StartupCafe.ro.
Acordul cu Visa va ajuta aplicația fintech să se extindă în 8 noi țări — inclusiv în Brazilia, Japonia, Rusia și Statele Unite, până la sfârșitul acestui an, scrie Reuters. De asemenea, Revolut se va lansa apoi pe alte piețe latino-americane și asiatice anul viitor, a declarat cofondatorul aplicației — Nikolay Storonsky.
Visa va facilita lansarea Revolut inițial în Australia, Brazilia, Canada, Japonia, Noua Zeelandă, Singapore și Statele Unite ale Americii, urmând ca listei să se adauge și Argentina, Chile, Columbia, Hong Kong, India, Coreea, Malaezia, Mexic, Filipine, Arabia Saudită, Africa de Sud, Taiwan, Thailanda, Ucraina și Vietnam, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
"Suntem în jur de 1500 de angajați acum și până în vara anului viitor intenționăm să fim în jur de 5000", a menționat Storonsky.
Revolut va trebui să obțină aprobările necesare de la autoritățile de reglementare din țările în care urmează să se extindă.
Potrivit acordului dintre cele două companii, cel puțin 75% din toate cardurile Revolut vor purta brandul Visa.
Revolut ar urmă să își dubleze sau chiar să-și tripleze numărul de utilizatori în anul următor, datorită extinderii la nivel global, susține Storonksy.
Cofondatorul startup-ului fintech a declarat pentru Reuters că în medie, clienții Revolut țin în jur de 1000 de euro în cont, oferind un sold total al depozitelor de aproximativ 8 miliarde de euro în prezent, o sumă infimă în comparație cu băncile globale tradiționale precum HSBC și JPMorgan, care dețin trilioane de dolari.