Adi Iacob

BNR lansează o platformă pe care startup-urile fintech pot primi consiliere pentru proiectele lor

Thumbnail

Banca Națională a României anunță lansarea proiectului FinTech Innovation Hub, o platformă dedicată dialogului cu firmele care dezvoltă soluții inovatoare de interes public general în domeniul serviciilor de plată şi financiare — fintech.    

Demersul BNR vizează în acest fel susținerea dezvoltării pieței în domeniul serviciilor de plată şi financiare și alinierea la tendințele europene în domeniul monitorizării inovației în acest sector, în scopul asigurării securității și siguranței acestora, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Prin Fintech Innovation Hub, BNR își propune să dialogheze cu startup-uri active și firme implicate direct în dezvoltarea unor soluții inovatoare în domeniul serviciilor financiare şi de plată. 

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul BNR, Fintech Innovation Hub este dedicat furnizorilor sau potențialilor furnizori de produse sau servicii financiare și de plată, pentru proiecte care sunt atât inovatoare, cât și suficient de mature.

"Prin inovator înţelegem proiect bazat pe o tehnologie nouă care, fie nu există sau nu a fost extinsă încă la o scară semnificativă pe piața românească, fie modifică în mod substanţial un produs sau serviciu existent în domeniul serviciilor financiare şi de plată.

Prin maturitate înţelegem că iniţiatorii pot demonstra că au realizat o analiză adecvată şi pertinentă în dezvoltarea ideii, precum studii și cercetări aprofundate privind fezabilitatea proiectului respectiv, chiar dacă acesta nu este încă pregătit pentru lansarea sa pe piață", explică reprezentanții BNR.

Inițiativa FinTech Innovation Hub se va axa pe încurajarea și sprijinirea inovației în domeniul plăților și instrumentelor de plată, în mod controlat și în avantajul consumatorilor și întreprinderilor, urmărind în același timp identificarea potențialelor riscuri implicate, precum și propunerea de măsuri de gestionare a acestora.

Companiile care sunt implicate direct în dezvoltarea soluțiilor inovatoare în domeniul serviciilor de plată pot intra în dialog cu experții din cadrul BNR pentru a-și prezenta proiectele de inovație fintech sau pentru a fi îndrumate cu privire la conformitatea serviciilor și produselor de acest tip.

În vederea asigurării unei comunicări eficiente, BNR a desemnat o echipă de specialiști cu atribuții în monitorizarea inovațiilor în domeniul serviciilor de plată, care va putea fi contactată prin completarea unui formular standard (AICI). Cererile depuse vor fi supuse unei analize inițiale, în urma căreia solicitanții vor primi soluții adaptate pentru fiecare situație prezentată sau îndrumări privind aspectele legale ce vizează implementarea inovaţiilor în domeniul serviciilor de plată.

Prin intermediul FinTech Innovation Hub, BNR intenţionează să identifice măsurile de reglementare și/sau supraveghere necesare pentru a atenua orice risc asociat produselor şi/sau serviciilor inovatoare în domeniul serviciilor de plată și fără a bloca dezvoltarea unor astfel de soluții/produse inovatoare.
 

Parallax

Vizualizari
826
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri