Raluca Abrihan

Revolut lansează în România serviciul de tranzacționare de acțiuni pe burse din SUA

Thumbnail

Startup-ul fintech Revolut a anunţat lansarea în România a serviciului său de tranzacționare de acțiuni ce va permite utilizatorilor să investească în 300 de companii din Statele Unite ale Americii, precum Apple, Amazon, Facebook, Tesla sau IBM, listate pe Bursa din New York (New York Stock Exchange) și NASDAQ.

Serviciul va fi lansat progresiv și va fi inițial disponibil utilizatorilor Metal, urmând ca în săptămânile viitoare acesta să poată fi accesat de către toți utilizatorii.

dată cu lansarea serviciului, clienții Revolut Metal vor putea efectua până la 100 de tranzacții gratuite instantaneu. Utilizatorii pot tranzacționa acțiuni dintr-un portofoliu de 300 de companii listate la Bursa din New York și NASDAQ. Serviciul oferă actualizarea prețurilor acțiunilor în timp real și date despre nivelul de performanță al pieței.

Lista companiilor de la care utilizatorii vor putea cumpăra acțiuni este în continuă dezvoltare, iar FinTech-ul britanic urmează să adauge noi nume mari. În prezent, printre cele 300 de companii din Statele Unite ale Americii în care românii pot investi, se numără nume sonore precum: Apple, Amazon, Facebook, Tesla sau IBM, a mai anunţat Revolut.

În săptămânile ce urmează, Revolut va extinde serviciul și către utilizatorii săi Standard și Premium. În timp ce utilizatorii Standard vor avea o limită de tranzacționare de 3 tranzacții pe lună, cei Premium vor putea efectua până la 8 tranzacții lunar. Odată depășite aceste limite, vor fi comisionate cu 5 lei pentru o tranzacție și va fi percepută o taxă de custodie de doar 0,01% pe an.

Suma minimă care poate fi investită este de 1 dolar american.

Toate tranzacțiile vor fi efectuate, ca de obicei, din portofelul electronic Revolut, disponibil în 29 de monede, ceea ce înseamnă că oricine va dori să investească va putea transfera bani din contul curent în moneda locală într-un cont în dolari americani, beneficiind de cunoscutele rate excelente de schimb valutar ale Revolut și de un proces de conversie automată.

Revolut va continua să dezvolte serviciul de investiții, urmând ca pe viitor utilizatorii să poată investi în acțiuni ale unor companii listate la bursă în Marea Britanie și în Europa, în Exchange Traded Funds (ETF-uri), precum și în titluri de valori ISA. De asemenea, compania are în vedere extinderea serviciului la nivel global, urmând ca pe viitor și utilizatorii din afara Spațiului Economic European să poată beneficia de el.

Important de știut:

1. Tranzacții executate de DriveWealth LLC în numele clienților, în intervalul orar în care sunt deschise piețele din SUA (9:30 a.m. EST - 4:00 p.m. EST).

2. Capital de risc.

3. Performanța anterioară nu este un indicator al performanței viitoare.

4. Pot fi aplicate și alte feluri de taxe, cum ar fi SEC și TAF pentru acțiunile din SUA.

 

Parallax

Vizualizari
9905
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri