Adi Iacob

Cum încearcă românii să profite de promoția Revolut: Invitații pe OLX, Facebook și bloguri

Thumbnail

De câteva zile, aplicația fintech Revolut a lansat o campanie prin care speră să atragă noi clienți. Startup-ul le oferă celor care au deja cont pe aplicație posibilitatea să invite noi utilizatori (prin intermediul unui link), iar cei care finalizează înscrierea și realizează prima plată prin intermediul Revolut primesc 50 de lei. De asemenea, și cel care a lansat invitația primește, la rândul său, 50 de lei. Cum încearcă românii să profite de promoția aplicației.

Astfel, internetul e acum plin de linkuri de afiliere prin care diferiti utilizatori ai aplicației speră să obțină câte 50 de lei de la cei dornici să-și deschidă un cont de Revolut. 

Mulți bloggeri au afișat pe site-urile lor linkuri prin care cititorii pot să-și deschidă conturi și să primească 50 de lei. Nu doar bloggerii au apelat la această tehnică, ci și unele publicații au permis afișarea a astfel de invitații pe paginile sale. 

Și Facebook-ul e plin de astfel de invitații. Pe lângă utilizatorii obișnuiți care au postat linkul de afiliere pe paginile personale de pe rețeaua de socializare sperând să convingă câțiva prieteni să-și facă un cont, și unele pagini cu zeci de mii de urmăritori au apelat la aceeași strategie. Unii chiar au creat noi modele de promovare și au anunțat că oferă "bani moca" în diferite scopuri.

Thumbnail
(Sursa foto: Captură Facebook)

Pe lângă bloggeri, publicații, utilizatori și pagini de Facebook, românii au apelat la clasicele platforme de vânzări în piața online precum OLX sau Publi24.

Thumbnail
(Sursa foto: Captură OLX.ro)
Thumbnail
(Sursa foto: Captură Publi24.ro)

 

"Înscrie-te folosind acest link și vei primii 50 de ron credit după prima plată folosind card-ul de credit Revolut. Transport-ul este de asemenea gratuit", scrie un utilizator OLX din București în descrierea anunțului său.

"Invițatie pentru card revolut. Nu vă costă nimic, ba mai mult vei primi 50 de lei la înscriere, totul gratuit", scrie un alt utilizator OLX din Alexandria în descrierea anunțului său.

În luna mai, reprezentanții revolut susțineau că Revolut a depășit pragul de 250.000 de utilizatori în România. România a urcat astfel pe locul al doilea în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere, după Marea Britanie, și este cea de a cincea piață Revolut în Europa ca număr de utilizatori, după Marea Britanie, Franța, Polonia și Irlanda.

Vârsta medie a utilizatorului Revolut din România este de 32 ani, iar aceștia provin în principal din mediul urban, orașele cu cel mai mare număr de utilizatori fiind București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța.

Peste 70% dintre tranzacțiile efectuate de utilizatorii Revolut sunt locale, comercianții cu cel mai mare număr de tranzacții fiind OMV, Lidl, Inmedio, McDonalds, Taxify, Auchan, Carrefour și Glovo.

În topul țărilor unde românii plătesc folosind cardul Revolut se numără Marea Britanie, Statele Unite, Spania, Germania și Ungaria. Aceeași tendință poate fi urmărită și în ceea ce privește transferurile către alte conturi bancare, unde o proporție covârșitoare o au transferurile către bănci din România pentru plata ratelor la creditele contractate.

Într-o scurtă vizită la noi în ţară, Vlad Yatsenko, co-fondator și CTO al aplicaţiei a povestit pentru StartupCafe ce produse noi pregăteşte compania – de la descoperiri de card, la împrumuturi şi cum vede el faptul că unii utilizatori ar putea folosi Revolut pentru a evita plata unor taxe şi impozite.
 

Parallax

Vizualizari
22824
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri