Claudiu Zamfir

Startup-ul fintech Nubank valorează de aproape 6 ori mai mult ca Revolut

Thumbnail

Startup-ul financiar Nubank a obținut o nouă investiție, de 400 de milioane de dolari, și ajunge astfel să valoreze 10 miliarde de dolari, de aproape 6 ori mai mult ca fintech-ul european Revolut, utilizat și în România.

Nubank, considerat cel mai mare satrtup de tehnologii financiare (fintech) din America Latină, oferă utilizatorilor un cont bancar digital și un card de credit internațional operat prin aplicație de mobil, fără comision. De asemenea, banca digitală braziliană oferă credite de nevoi personale și conturi digitale de economii pentru persoane fizice, precum și împrumuturi pentru microîntreprinderi.

Zilele trecute, Nubank a anunțat că a obținut o finanțare serie F de 400 de milioane de dolari, condusă de fondul american de investiții TCV, care are în portofoliu investiții în companii ca  Netflix sau Spotify. La runda de finanțare pentru Nubank au mai participat și investitori existenți în startup-ul brazilian: Tencent, DST Global, Sequoia Capital, Dragoneer, Ribbit Capital și Thrive Capital.

Startup-ul brazilian va folosi banii pentru a se extinde mai departe în America Latină.

Cu această rundă de finanțare, Nubank ajunge la un total de 820 de milioane de dolari adunați în 7 runde de investiții, în cei 6 ani de existență.

Potrivit Wall Street Journal, Nubank este evaluată acum la 10 miliarde de dolari. Spre comparație, unul dintre cele mai în vogă startup-uri fintech europene, Revolut, tot mai popular și în România, a adunat investiții totale de 336 milioane de dolari și a ajuns la o valoare estimată la 1,7 miliarde de dolari, în 4 ani de activitate.

Nubank a fost fondat în anul 2013, la Sao Paulo, de columbianul David Vélez (CEO), braziliana Cristina Junqueira și americanul Edward Wible.

Parallax

Vizualizari
4444
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri