Adi Iacob

Google Trends: Mai mulți utilizatori interesați de 'blockchain' decât de ‘criptomonede’

Thumbnail

Datele din căutările pe Google arată că mai tot mulți oameni par să fie interesați de tehnologia din spatele criptomonedelor — blockchain — decât de monedele digitale în sine. Conform Google Trends, un număr din ce în ce mai mare de utilizatori caută subiecte legate de tehnologia “blockchain".

Google Trends este un serviciu web public al companiei, bazat pe motorul de căutare Google, care arată cât de des este căutat un anumit termen în cadrul mai multor țări și în mai multe limbi. 

Începând din luna iulie, au existat mai multe căutări pentru termenul "blockchain" decât pentru "criptocurrency".

Dintre monedele digitale, bitcoin este încă "rege", fiind de zece ori mai căutat decât orice altă criptomonedă.

Înainte ca popularitatea criptomonedelor să ajungă la un nivel record 2017, datele arată că termenii "criptocurrency" și "blockchain" au fost relativ aproapiați din punctul de vedere al popularității în ultimii cinci ani - cu excepția câtorva nereguli.

Trebuie subliniat faptul că Google Trends arată doar popularitatea relativă a unui termen căutat pe Google. 

"Numerele rezultate sunt scalate într-un interval de la 0 la 100, pe baza proporției unui subiect la toate căutările, pe toate subiectele", explică Google. 

Mai multe persoane din domeniul financiar au recunoscut în trecut potențialul tehnologiei din spatele criptomonedelor.

La începutul anului, șefa Fondului Monetar Internațional (FMI) a afirmat că evoluțiile care au condus la crearea criptomonedelor au inclus progrese interesante care ar putea ajuta la revoluționarea serviciilor financiare prin furnizarea unor metode de plată cu costuri reduse pentru cei care nu dețin conturi bancare.

Citește și FMI: Autoritățile ar trebui să urmărească criptomonedele cu propria lor tehnologie. Pot "lupta contra focului cu foc"

Cum mai este folosită tehnologia blockchain:

Parallax

Vizualizari
857
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri