Adi Iacob

FMI: Autoritățile ar trebui să urmărească criptomonedele cu propria lor tehnologie. Pot "lupta contra focului cu foc"

Thumbnail

Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, a declarat că autoritățile de reglementare ar trebui să utilizeze tehnologia blockchain pentru a reduce "pericolul care vine împreună cu promisiunile" criptomonedelor.

"Aceleași inovații pe care le folosesc cripto-activele (criptomonedele) pot ajuta (autoritățile) să le reglementeze. În altă ordine de idei, putem «lupta contra focului cu foc focul»", a scris Lagarde într-o postare pe blogul instituției.

Șefa FMI a avertizat că monedele digitale ar putea crea instabilitate financiară, ar putea facilita terorismul și spălarea banilor și a susținut că tehnologia blockchain și criptografia ar putea fi utilizate în eforturile de reglementare coordonate la nivel internațional, scrie CoinDesk.

FMI a afirmat anterior că monedele digitale ar putea juca un rol mai important în viitor în tranzacțiile transfrontaliere și în țările în care moneda națională este instabilă, menționează Reuters.

"Lucrul cu industria pentru a dezvolta un cadru adaptat este esențial pentru a descoperi adevărata valoare a acestei tehnologii, în timp ce eliminăm activitatea ilegală", a adăugat șefa FMI, citată de BBC.

De asemenea, ea a mai afirmat că evoluțiile care au condus la crearea criptomonedelor au inclus progrese interesante care ar putea ajuta la revoluționarea serviciilor financiare prin furnizarea unor metode de plată cu costuri reduse pentru cei care nu dețin conturi bancare. Cu toate acestea, pericolul care vine împreună cu promisiunile, a spus Lagarde, citată de The Guardian.

Dolarii americani sunt utilizați oficial sau neoficial ca monedă în multe țări cu istoric de instabilitate economică, iar Lagarde a declarat că monedele digitale ar putea deveni o alternativă mai bună la bancnotele de hârtie.

Cu toate acestea, ea a adăugat că monedele digitale existente au probleme tehnice care ar trebui rezolvate.

Potrivit oficialul FMI, criptomonedele pot provoca noi vulnerabilități în sistemul financiar mondial, ilustrate de creșterea rapidă și volatilitatea cotațiilor. Valoarea bitcoin, cea mai cunoscută dintre miile de monede digitale dezvoltate în ultimii ani, a crescut cu peste 900% anul trecut, a atins nivelul de aproximativ 20.000 de dolari pe unitate înainte de Crăciun, dar a scăzut la mai puțin de jumătate ulterior.

Lagarde este cea mai recentă figură din domeniul financiar care transmite un avertisment cu privire la potențialele pericole legate de criptomonede și în același timp recunoaște potențialul tehnologiei din spatele lor.

Surse: The GuardianBBCReutersCoinDesk, blogul FMI

 

Parallax

Vizualizari
1423
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri