Adi Iacob

Cea mai mare companie aeriană din Canada colaborează cu un start-up pentru a-și vinde serviciile pe blockchain

Thumbnail

Cea mai mare companie aeriană din Canada, Air Canada, a anunțat că va colabora cu un start-up  pentru a-și vinde serviciile folosind tehnologia care stă la baza criptomonedelor — blockchain.

Air Canada și startup-ul elvețian Winding Tree doresc să îmbunătățească procesul de vânzare, distribuție și inventariere a serviciilor de transport aerian.

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

"Air Canada recunoaște importanța utilizării acestei tehnologii de generație următoare. Planificăm integrarea API-ului Direct Connect al companiei Air Canada cu platforma blockchain a Winding Tree, oferind utilizatorilor (…) posibilitatea de a accesa serviciile noastre direct de la sursă”, explică  Keith Wallis, Director of Global Product Distribution al Air Canada, citat de CoinTelegraph.

Companiile aeriene din întreaga lume au integrat treptat tehnologia blockchain în procesele lor operaționale, atât pentru a îmbunătăți experiența călătorilor, cât și pentru a-și actualiza tehnologia folosită pentru aprovizionare și logistica. 

În această lună, compania aeriană europeană Air France-KLM a încheiat un parteneriat cu Winding Tree pentru a reduce costurile pentru clienții companiei prin eliminarea intermediarilor.

În august, compania australiană Brisbane Airport Corporation a încheiat un parteneriat cu platforma de plăți online TravelbyBit pentru lansarea "primului aeroport din lume prietenos cu utilizatorii de criptomonede” (“world’s first digital currency friendly airport”). Startup-ul TravelbyBit proiectează rute turistice pe care călătorii își pot cheltui criptomonedele și oferă o platformă de plăți cu monede digitale pentru comercianți.

Pe lângă transportul aerian, tehnologia blockchain a ajuns și în transportul maritim. Săptămâna aceasta, cel mai mare port din Europa, Portul Rotterdam, a încheiat un parteneriat cu banca olandeză ABN AMRO și cu filiala IT a Samsung pentru realiza o rețea de transport maritim bazată pe tehnologia din spatele bitcoin — blockchain.

Citește și Cel mai mare port din Europa vrea să creeze o rețea de transport maritim bazată pe tehnologia din spatele bitcoin

De asemenea, în septembrie, cel mai mare operator portuar din Marea Britanie — Associated British Ports (ABP) — a anunțat că va lua parte la un proiect pilot de transport maritim bazat pe soluții descentralizate, în timp ce în iunie, Danemarca și-a dezvăluit planurile de a implementa tehnologia blockchain pentru registrele navelor locale.

Parallax

Vizualizari
551
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri