Adi Iacob

SoundCloud pe blockchain: Un start-up a obținut 5 milioane de dolari pentru a descentraliza industria muzicii

Thumbnail

Startup-ul Audius vrea să elimine intermediarii din industria muzicii, astfel încât artiștii să fie plătiți în mod corect. Condus de un antreprenorul în serie DJ Ranidu Lankage, startup-ul dezvoltă o alternativă bazată pe tehnologia din spatele bitcoin — blockchain la Spotify sau SoundCloud.

Pentru a asculta muzică, utilizatorii au nevoie de jetoane Audius, care pot fi cumpărate sau câștigate ascultând reclame, scrie TechCrunch. Artiștii primesc aproximativ 85% din venituri; cele mai importante servicii de streaming audio oferă artiștilor aproximativ 70% din venituri. 

Audius intenționează să lanseze versiunea beta a produsului său open-source în cursul acestui an. Dar, până acum a găsit câțiva investitori puternici care consideră că SoundCloud este vulnerabil la revoluția criptomonedelor. 

Audius a strâns în prima sa rundă de finanțare de 5,5 milioane de dolari. Runda a fost condusă de General Catalyst și Lightspeed, cu participarea lui Kleiner Perkins, Pantera Capital, 122West și Ascolta Ventures.

"Cea mai mare problemă în industria muzicală constă în faptul că streaming-ul devine tot mai popular și artiștii nu câștigă neapărat mulți bani. Și poate dura trei luni sau până la 18 luni pentru artiștii fără contract, pentru a fi plătiți (…) Asta rezolvă cu adevărat criptomonedele. Puteți plăti artiștii aproape în timp real și îl puteți face asta complet transparent”, spune Ranidu Lankage.

Printre consilierii startup-ului se numără Greg Hazel, arhitectul șef al BitTorrent, și DJ-ul american 3LAU. 

Parallax

Vizualizari
658
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri