Denisa Crăciun

Falimentul FTX: Sam Bankman-Fried s-a predat FBI și a ajuns în SUA. Doi dintre foștii săi asociați au pledat vinovați pentru fraudă

FTX

Sam Bankman-Fried (SBF), fondatorul FTX, a părăsit miercuri Bahamas cu un zbor cu destinația SUA, unde se va confrunta cu acuzații de fraudă, potrivit Reuters, care mai arată că procurorii federali au anunțat că doi dintre foștii asociați ai „Regelui Crypto” au pledat vinovați pentru acuzații similiare, iar acum cooperează cu guvernul.

Fosta iubită a lui SBF, Caroline Ellisson, care ocupa funcția de director general (CEO) al Alameda Research (n.r. companie fondată de Sam Bankman - Fried) și Gary Wang, co-fondator al FTX, au pledat vinovați pentru fraudarea investitorilor FTX, platforma falimentară de tranzacționare crypto. 

Damian Williams, procurorul federal din Manhattan, este cel care a făcut anunțul, miercuri, într-o postare pe Twitter. 

În videoclipul postat pe Twitter, Williams le-a transmis celor implicați în presupusa fraudă să „iasă în față”.

„Ne mişcăm rapid şi răbdarea noastră nu este veşnică”, a spus procurorul.

El a mai confirmat că SBF este acum în custodia FBI și că se întoarce în SUA.

Într-o declarație separată, Comisia americană pentru valori mobiliare şi burse (SEC) a anunţat că i-a acuzat pe Ellison şi Wang pentru rolul lor într-un plan multianual de fraudare a investitorilor.

SBF, în vârstă de 30 de ani, a ajuns deja în SUA și cel mai probabil va fi audiat joi. 

Săptămâna trecută, fondatorul exchange-ului crypto FTX a fost arestat în Bahamas, la cererea autorităților americane.

FTX s-a confruntat cu o criză puternică de lichidități, după ce utilizatorii au retras Bitcoin în valoare de 6 miliarde de dolari de pe platformă în doar 72 de ore.

Compania s-a străduit să strângă bani pentru a preveni falimentul și chiar ajunsese să negocieze cu chinezii de la Binance, care intenționau să cumpere exchange-ul crypto.

Până la urmă ei s-au răzgândit și au renunțat la a mai cumpără FTX. 

Parallax

Vizualizari
650
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri