Denisa Crăciun

Crypto: Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a fost arestat în Bahamas

Fondator FTX

Fondatorul exchange-ului crypto FTX, Sam Bankman-Fried (30 de ani), a fost arestat luni în Bahamas, la cererea autorităților americane, potrivit CNN.

Bankman-Fried, cunoscut și ca SBF, a fost arestat fără incidente în complexul său de apartamente, potrivit autorităților din Bahamas, iar acum urmează să fie extrădat în SUA, arată The Guardian.

Arestarea fostului director general (CEO) al platformei de schimb de criptomonede FTX are loc în contextul în care marți acesta ar fi trebuit să depună o mărturie prin videoconferință în fața Comisiei pentru finanțe a Camerei Reprezentanților din SUA, care investighează prăbușirea companiei crypto.

Momentan nu este clar ce acuzații îl așteaptă pe SBF, celebritatea din lumea criptomonedelor care și-a pierdut titlul de „Rege al Crypto” peste noapte după intrarea în faliment a FTX. 

„În această seară, autoritățile din Bahamas l-au arestat pe Samuel Bankman-Fried la cererea Guvernului SUA, în baza unui rechizitoriu sigilat, depus de Procuratura Statelor Unite din Districtul de Sud al New York”, a spus procurorul federal Damian Williams într-un comunicat de presă.

„Ne aşteptăm ca actul de acuzare să fie desigilat în cursul dimineţii şi vom avea mai multe de spus la acel moment”, a completat acesta. 

Luna trecută, în noiembrie, FTX a cerut să intre sub protecția legii falimentului din SUA, iar Sam Bankman-Fried a demisionat din funcția de CEO și a fost înlocuit de John J. Ray III.

FTX s-a confruntat cu o criză puternică de lichidități, după ce utilizatorii au retras Bitcoin în valoare de 6 miliarde de dolari de pe platformă în doar 72 de ore.

Compania s-a străduit să strângă bani pentru a preveni falimentul și chiar ajunsese să negocieze cu chinezii de la Binance, care intenționau să cumpere exchange-ul crypto. Între timp, ei s-au răzgândit și au renunțat la a mai cumpără FTX. 

În ultimele săptămâni, autoritățile americane le-au cerut investitorilor crypto și firmelor de tranzacționare care au colaborat cu FTX informații despre companie și despre SBF, conform Reuters, care citează Bloomberg. 

Între timp, marți dimineață, după arestarea lui SBF, prețul unui Bitcoin era de 17.152 dolari și 75 cenți (la un nivel minim al zilei de 16.906 dolari), în ușoară scădere față de luni, când a ajuns la 17.176 dolari. 

Parallax

Vizualizari
4939
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri