Claudiu Zamfir

Crypto: Binance vrea să cumpere platforma rivală FTX, pe fondul unei crize de lichididate cu risc pentru utilizatorii acesteia. Prețul BTC

binance- Iryna Budanova- Dreamstime

Cea mai mare platformă de schimb de criptomonede, Binance, a anunțat marți că a ajuns la o înțelegere preliminară pentru a cumpăra exchange-ul crypto rival FTX, pe fondul unei crize de lichiditate la acesta din urmă, care implică riscuri pentru utilizatorii lui. Între timp, Bitcoin a scăzut destul de mult marți.

„În această după-amiază, FTX ne-a cerut ajutorul. Este o criză semnificativă de lichiditate. Pentru a proteja utilizatorii, am semnat o scrisoare de intenție ne-angajantă, dorind să achiziționăm în întregime FTX și să contribuim la acoperirea crizei de lichiditate. Vom efectua o verificare due dilligence completă în zilele următoare. Sunt multe de acoperit și va dura ceva timp. Este o situație foarte dinamică și evaluăm evoluția în timp real. Binance are libertatea de a se retrage din acord în orice moment. Ne așteptăm ca FTT să fie extrem de volatilă în zilele următoare, pe măsură ce lucrurile evoluează” - a scris, pe Twitter, Changpeng Zhao, fondatorul și CEO-ul Binance.

Sam Bankman-Fried, fondatiorul și CEO-ul FTX, a confirmat acordul preliminar cu Binance.

„Lucrurile s-au finalizat, iar primul și ultimul investitor al FTX sunt aceiași. Am ajuns la un acord privind o tranzacție strategică cu Binance pentru FTX (așteptăm due dilligence etc.)” - a scris, marți, șeful FTX pe Twitter.

Potrivit Coindesk, zeci de clienți s-au plâns, pe Telegram, că au dificultăți în a retrage bani de pe FTX. Criza de lichidități de la acest exchange crypto a fost resimțită după ce investitorii au scos volume semnificative de active din FTX. Ei au retras „în masă” Bitcoin în ultimele 24 de ore, mai scrie Coindesk.

Dacă Binance va cumpăra FTX, ar fi o tranzacție iemensă pe piața crypto. Binance este liderul platformelor de tranzacționare crypto, iar FTX este pe locul al treilea, după Coinbase.

„Un competitor încearcă să vină după noi cu zvonuri false. FTX e bine. Activele sunt bine” - scria luni șeful FTX, pe Twitter. Marți, el a transmis un „mare mulțumesc” pentru CEO-ul Binance, Changpeng Zhao și pentru toți susținătorii FTX.

Între timp, prețul unui Bitcoin a pierdut peste 3.000 de dolari marți, picând de la un maximum de 20.843 dolari și 14 cenți la un nivel minim al zilei de 17.484 dolari și 20 de cenți. Asta după ce, zilele trecute, BTC abia reușise să „scoată capul” peste 21.000 de dolari.

Parallax

Vizualizari
2894
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri