CZ

Zece cercetători români și-au făcut o firmă. Cât valorează după 26 de ani

Imagine principala
aages bursa

O firmă înființată de zece cercetători români a ieșit, luni, cu acțiuni pe Bursa de Valori București (BVB), după 26 de ani de existență a companiei, a informat BVB, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

AAGES (simbol bursier AAG) proiectează și fabrică instalații de încălzire prin inducție. Firma a început tranzacționarea la Bursă în urma unei oferte prin care acționarii au vândut 15% din companie pentru 5,49 de milioane de lei. Oferta de vânzare a 1,5 milioane de acţiuni din companie a fost închisă la preţul de 3,7 lei pe unitate. La acest preț, capitalizarea companiei este de aproape 37 milioane de lei, arată BVB.

AAGES - Asociația pentru Aplicarea Generatoarelor Statice -  a fost înființată în urmă cu 26 de ani, de zece cercetători români. Sediul firmei românești este în Sângeorgiu de Mureș, lângă Târgu Mureș.

În prezent, firma are peste 140 de angajați și o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, încadrându-se în categoria IMM (întreprindri mici și mijlocii).

Firma exportă peste 70% din producție, potrivit unui comunicat BVB remis StartupCafe.ro.

"Firma noastră a ajuns la maturitate, când deja nu mai avem nevoie să investim foarte mult din profit pentru dezvoltare și ne permitem ca o parte considerabilă din profit sa fie acordată sub formă de dividende. Listarea la bursă înseamnă să treci printr-un examen și, pentru o companie care are o viziune, listarea la bursă este o opțiune de luat în calcul" - a spus Gabor Molnar, CEO al AAGES.

Directorul general al Bursei, Ludwik Sobolewski, crede că afacerile românești au capacitatea să creeze produse de calitate.

”Tot ce face AAGES este proiectat și realizat aici, pe plan local. <<Made in Romania>> este mai mult decât o etichetă, este un fenomen care ne arată că afacerile românești au capacitatea să creeze produse și servicii de calitate care, prin intermediul pieței de capital, pot căpăta mai multă valoare și recunoaștere” - a spus Sobolewski.

Tranzacția bursieră a fost intermediată de compania de brokeraj Goldring.

Foto: AAGES

Parallax

Vizualizari
1918
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri