Raluca Abrihan

Startup chinez de inchiriere biciclete intra pe piata europeana dupa o investitie uriasa: 600 milioane dolari

Imagine principala
Mobike

Compania de inchiriere biciclete, Mobike, a primit o finantare de 600 milioane de dolari pentru a se extinde pe piata europeana si incepe cu intrarea in Marea Britanie.

Investitia a venit din partea gigantului chinez Tencent Holdings Ltd. Odata cu aceasta finantare, compania care functioneaza in 100 de orase din China, ajunge la un total de 900 de milioane de dolari obtinuti din finantari, potrivit Reuters.

Compania mai este prezenta si in Singapore, iar, acum, a intrat cu peste 1.000 de biciclete de inchiriat in Manchester si Salford, Marea Britanie.

“Vom accelera puternic extinderea globala, iar tinta noastra este de a ajunge in 200 de orase pana la finele anului”, spune Davis Wang, CEO-ul Mobike.

O partea din finantarea obtinuta recent se va indrepta catre investitii in IoT (internetul tuturor lucrurilor) si inteligenta artificiala – solutii tehnlogice menite sa creasca puterea brandului.

Mobike are circa 100 milioane de utilizatori, care fac peste 25 de milioane de curse pe zi. Principalul sau competitor, ofo, a obtinut o investitie de 450 de milioane de dolari in luna mai din partea unui consortiu de investitori printre care s-a numarat si compania de ride-sharing, Didi Chuxing.

Utilizatorii Mobike isi instaleaza aplicatia in telefonul mobil, scanaza codul QR de pe bicicletele companiei, ce le permite deblocarea acestora, iau bicicleta o folosesc cat au nevoie, iar plata serviciului se face direct din contul utilizatorului.

Startup-ul a fost lansat in luna aprilie a anului trecut.

Sursa foto: Wikipedia

Parallax

Vizualizari
1556
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri