Redacția StartupCafe.ro

Noi proteste față de transportul alternativ: Taximetriștii amenință cu greva foamei. Ce solicită

taxi-dreamstime

Taximetriștii din Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) protestează, timp de 3 zile, în Piața Constituției, solicitând modificarea legii transportului alternativ, potrivit HotNews.ro. 

Protestul a început deja luni, 26 februarie, cu peste 600 de taxiuri din București și din țară, și va continua în zilele de 27 și 28 februarie 2024, a anunțat Confederația Sindicală Națională Meridian printr-o postare pe Facebook.

Potrivit anunțului, protestul taximetriștilor are ca scop „atragerea atenției Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele șapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ”.

Astfel, taximetriștii solicită:

  • Limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calității vieții și aerului, aglomerării traficului și  poluarea din marile orașe, cât și asigurarea unei  predictibilități economice pe acest segment de piață.
  • Eliminarea posibilității de emitere a copiei conforme pentru auto deținute de operatori cu contract de comodat sau închiriere. Ridicarea pragului de autorizare la vechimea mașinii, la 5 ani prima autorizare, maxim 10 ani;
  • Interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale.Aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conțină datele de identificare ale operatorului;
  • Eliminarea "tarifului dinamic" potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenței cu privire la practicile înșelătoare;
  • Respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor și comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

Guvernul României trebuie să asigure prin reglementări legale un climat concurențial corect pentru toți jucătorii de pe piață, iar în acest sens, trebuie modificată OG49/2019, tocmai pentru a se repara această situație care trenează de ani buni și care produce pagube, atât la bugetul de stat (aproximativ 30 milioane de Euro/lună), cât și salariaților care respectă rigorile legii taximetriei”, reclamă Confederația Sindicală Națională Meridian.

Între timp, președintele ANPOTRT, Remus Nedelcu, a declarat că taximetriștii membri ai asociației vor intra în greva foamei dacă revendicările lor nu vor fi soluționate după cele 3 zile de protest, conform Agerpres.

„Dacă în aceste trei zile nu se rezolvă nimic, colegii noştri din toată ţara au de gând să facă greva foamei la Guvern şi la fiecare prefectură de judeţ, la nivel naţional, ca să audă o Europă întreagă că la noi nu se vrea reglementarea, aşa cum s-a întâmplat în majoritatea ţărilor din Europa”, a spus acesta conform sursei citate.

Reamintim că autoritățile române au introdus o serie de restricții asupra aplicațiilor de ridesharing, inclusiv prin OUG 49/2019. 

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
519
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 897
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri