Redacția StartupCafe.ro

Guvernul a adoptat proiectul de măsuri fiscale. Ce modificări au apărut în ultima variantă

fiscalitate

Guvernul a adoptat luni proiectul de lege cu noile măsuri fiscale pe care îl va trimite în Parlament, potrivit HotNews.ro.

Conform sursei citate, după ce actul normativ ajunge la Parlament, senatorii și deputații pot depune amendamente. Dar nu mai târziu de ora 13.00 a zilei de marți, când este programată o nouă ședință de Guvern pentru a se decide care amedamente vor fi preluate în proiectul de lege pe care Guvernul își va asuma răspunderea.

Ce modificări au apărut față de forma inițială a proiectului de lege 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat ce modificări sunt față de forma lansată în consultare publică de Ministerul de Finanțe:

  • 1. Bonurile de masă vor fi acordate ca și până acum, însă Ministerul de Finanțe are termen o săptămână pentru a propune Executivului un proiect de Ordonanță de Urgență care va limita comisioanele implicate în acest proces de distribuție a bonurilor de masă.
  • 2. De asemenea, taxa pe valoare adaugată pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale şi sportive, TVA va fi de 9%
  • 3. O mențiune și în ceea ce privește calculul impozitului pentru companiile multinaționale. Din totalul cifrei de afaceri, pe lângă investiții vor fi scăzute și accizele, care reprezintă deja o taxă. Iar impozitul va rămâne 16% din profit, dar nu mai putin de 1% din cifra de afaceri calculată conform criteriilor enunțate mai devreme.
  • 4. Pentru institutiile de cultură cu mai puțin de 50 de angajați, oportunitatea de comasare va reveni autorităților locale.
  • 5. A fost de asemenea eliminat pragul de 2,5% din buget pentru autoritățile locale care finanteaza evenimente culturale.

Consultă AICI PROIECTUL DE LEGE ȘI NOTA DE FUNDAMENTARE

Citește mai departe pe HotNews.ro...

Parallax

Vizualizari
16941
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 897
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri