Denisa Crăciun

Ministerul Finanțelor: Perioada fără amenzi la e-Factura, extinsă până la 31 mai 2024 - proiect

ro-e-factura.jpg

Ministerul Finanțelor propune oficial, printr-un proiect de ordonanță, extinderea până la 31 mai 2024 a perioadei în care nu se vor aplica amenzi firmelor care nu se conformează la sistemul RO e-Factura.

„Am propus extinderea cu 2 luni a perioadei în care nu se aplucă sancțiuni pentru cei care nu folosesc sistem. Am pus astăzi în consultare actul normativ care reglementează acest aspect, pentru a fi adoptat în următoarea ședință de Guvern”, a anunțat ministrul Marcel Boloș.

Astfel, antreprenorii care nu vor ține cont de termenul-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura vor fi sancționați de la 1 iunie 2024, și nu de la 1 aprilie, cum prevăd reglementările actuale. 

„Este o prelungire solicitată de mediul de afaceri, pentru a permite persoanelor impozabile să își continue adaptarea procedurilor/sistemelor pentru transmiterea facturilor. Cu această ocazie, țin să îi încurajez pe toți cei care nu utilizează e-Factura să profite de timpul suplimentar pentru a se adapta la noile reglementări, care au intrat în vigoare încă de la 1 ianuarie”, a mai spus ministrul Boloș.

De asemenea, ministrul a mai anunțat că firmele care nu au raportat facturi până acum au început să primească de vineri, 22 martie 2024, îndrumări în SPV cu pașii necesari pentru utilizarea sistemului.

Amenzile pentru încălcarea termenului de 5 zile lucrătoare pentru raportarea facturilor B2B în sistemul RO e-Factura se vor aplica astfel:

  • 5.000-10.000 lei - persoanele juridice contribuabili mari,
  • 2.500-5.000 lei - persoanele juridice contribuabili mijlocii,
  • 1.000-2.500 lei - celelalte persoane juridice și persoanele fizice.
Parallax

Vizualizari
1133
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Vasile
Vihocencu
CATA GENEROZITATE!Oare de ce pana acum facturile de la multinationalele au venit cu intarziere sau deloc?Domnule ministru de jupuiala a romanilor ne jignesti inteligenta!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri