Alex Mihaileanu

iMedicare, startupul unui roman din New York, schimba complet farmaciile americane

Imagine principala
iMedicare, startupul unui roman din New York, schimba complet farmaciile americane

Startupul fondat de un roman si un american in 2012 schimba complet modul in care functioneaza farmaciile americane, scrie Tech.eu. iMedicare, o aplicatie creata de Flaviu Simihaian si Matthew Johnson, monitorizeaza starea de sanatate a pacientilor, compara planurile de asigurare de sanatate si ofera alternative terapeutice mai bune sau mai ieftine.



Compania fondata de cei doi are birouri in Cluj si New York. In Romania, numara sase angajati care se ocupa de dezvoltarea produsului, in timp ce in New York are 20 angajati, cei mai multi pe partea de vanzari. In scurt timp, iMedicare a reusit sa-si vanda solutia catre 4.000 din cele 60.000 de farmacii din Statele Unite, obtinand rapid o cota de piata importanta. Unul dintre motivele pentru care a fost aleasa nisa este si faptul ca industria farmaceutica, spune Simihaian, “este mai lenta” in adoptarea tehnologiei, ceea ce le-a acordat un avantaj competitiv inca din prima clipa.



"Cofondatorul meu era student la Farmacie acum trei ani si jumatate, iar eu lucram la alt startup. Ne-am intalnit pe la diverse evenimente. Avea niste idei generate din experienta sa ca student la Farmacie si din experientele sale prin farmaciile din Carolina de Nord. Asa ca s-a gandit: de ce se pierde atat de mult timp in farmacii cu planurile de asigurare? Toate lucrurile astea n-au treaba cu farmacia, asa ca s-a intrebat cum am putea rezolva problema", spune Simihaian, CEO iMedicare, pentru Tech.eu.



Bazele iMedicare au fost puse in Charlotte, Carolina de Nord, unde Simihaian a terminat facultatea. De altfel, este si locul in care cei doi s-au intalnit si s-au inscris la un program de accelerare de startupuri numit RevTech Labs. In cautare de investitori, au descoperit ulterior un alt accelerator, mai specializat, Blueprint Health, din New York, unde au primit si o runda de finantare de tip seed capital in valoare de 400.000 dolari.



Banii au fost suficienti pentru a nu mai fi nevoie sa caute o noua runda de finantari, iar compania a ajuns rapid pe profit. Simihaian nu exclude posibilitatea ca, atunci cand se va simti nevoia unei extinderi, sa apeleze la un fond de investitii. Pentru moment insa, compania vizeaza sa ajunga la un numar de 10.000 farmacii cu care sa aiba contract pana la sfarsitul anului.

Parallax

Vizualizari
67
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri