Proiect sprijinit de :

Parteneri:
VIDEO Trei spanioli strang bani pe internet sa revolutioneze energia eoliana O mica firma spaniola deschisa in anul 2013 strange bani prin crowdfunding pentru a dezvolta un sistem care isi propune sa schimbe total conceptul de energie eoliana: generatoarele fara pale.
Smartwatch-ul cu autonomie de 30 de zile creat la Bucuresti va fi lansat in august la Londra si Los Angeles Vector Watch, startup-ul infiintat in 2013 la Bucuresti, va lansa in august in SUA si Marea Britanie smartwatch-ul Vector Watch care este special prin faptul ca promite o autonomie de 30 de zile a bateriei. Creatorii ceasului inteligent spun, intr-un interviu pentru ZD Net, ca pot ajunge in cinci ani la doilea brand din piata, dupa Apple si spun ca Vector arata ca un ceas adevarat, iar durata bateriei este extraordinar de utila. Pentru ca bateria sa tina atat de mult s-au facut si compromisuri: ecranul este alb negru si nu este tactil.
VIDEO O companie romaneasca a strans 100.000 de dolari sa puna pe picioare pacientii paralizati, cu exoschelete high tech Un start-up din Oradea a inceput in 2013 sa dezvolte "costume robotice" care sa ajute pacientii paralizati sa iasa din izolarea sociala. Acum, compania Axosuits face teste avansate si spune ca este la cateva luni de lansarea primului sau exoschelet care va fi de cel putin cinci ori mai ieftin decat la concurenta. "Pacientii vor putea sa se ridice si sa umble", sustine unul dintre initiatorii micutei companii, Andras Capy. El a facut recent o prezentare a proiectului sau la care a asistat si seful Ambasadei americane in Romania, Dean Thompson.
Hackathon pentru promovarea carierei de programator în rândul tineretului feminin, pe 6 si 7 iunie la Bucuresti Startup-ul de solutii mobile personalizate T-Me Studios organizeaza pe 6 si 7 iunie la Bucuresti un hackathon mai deosebit prin faptul ca incurajeaza si prezenta fetelor la competitie, premiile fiind mai mari pentru echipele mixte. Hackathon-ul este un maraton de programare intensiva care aduce impreuna echipe de programatori care lucreaza la diverse proiecte sau rezolva "bug"-uri. Foarte rar un hackathon dureaza mai putin de 12 ore, iar cele mai lungi tin chiar si o saptamana.
VIDEO Doua echipe romanesti au fost premiate la o competitie mondiala de aplicatii organizata de Intel Romania are doua proiecte premiate la Intel RealSense App Challenge, competitie mondiala din domeniul computingului perceptual, menita sa schimbe modul in care oamenii si computerele interactioneaza. Cele doua proiecte romanesti castigatoare sunt "Drill Sergeant Simulator", aplicatie prin care utilizatorul are posibilitatea sa antreneze soldatii virtuali din subordine prin interactiune naturala, si "MoodFlux", un player audio prin care poate fi controlat playlistul cu ajutorul gesturilor mainii. Ambele echipe au obtinut locul doi si premii in valoare de 10.000 de dolari fiecare.
Romania va fi reprezentata de trei proiecte la Intel ISEF, cea mai mare competitie de stiinta si inginerie dedicata liceenilor Romania va fi reprezentata in acest an la Intel International Science and Engineering Fair ISEF (Intel ISEF), cea mai mare competitie de stiinta si inginerie din lume dedicata liceenilor, de sase elevi cu trei proiecte. Acestea acopera domenii precum instrumentele optice configurabile, energiile regenerabile si aplicatiile pentru smartphone;
VIDEO Mai multe startup-uri pregatesc business-ul viitorului: livrarea cu ajutorul dronelor Amazon a uimit lumea in 2013 cand a anuntat ca ar vrea sa faca livrari de produse cu ajutorul dronelor, iar de atunci o multime de startup-uri si-au anuntat dorinta de a intra intr-un business fascinant, dar supus unor constrangeri legislative puternice. In SUA legea permite doar teste limitate cu dronele si in multe tari ale lumii zborurile micilor aeronave sunt interzise, insa cateva companii incearca sa convinga autoritatile ca merita sa "relaxeze" regulile.
Un startup care poate intelege in detaliu scene din clipuri video a obtinut 10 milioane dolari finantare Clarifai, un startup care a dezvoltat tehnici avansate prin care poate interpreta ce apare in diverse materiale video, a primit o finantare de 10 milioane dolari care ii va permite sa isi tripleze efectivele. De exemplu, intr-un video montan soft-ul poate determina ce obiecte apar si la ce secunda, in ce moment apare zapada, cand apar oameni, astfel de date fiind valoroase pentru advertiserii care pot plasa automat reclame la anumite momente. Compania permite pe site-ul sau testarea tehnologiei prin clipuri "urcate" de useri.
Un startup american a creat smartphone-ul circular care sa ne scape de "teroarea" smartphone-urilor conventionale Un startup creat de trei entuziasti in California a venit cu o idee interesanta: un smartphone circular care sa nu deranjeze prin vibratii, notificari sau sunete stridente. Compania se numeste Monohm, iar telefonul cu ecran circular poarta numele Runcible si va fi lansat la final de 2015. Terminalul asemanator cu un vechi ceas de buzunar a uimit datorita ideii cu care a fost creat: sa stabileasca o relatie mult mai civilizata intre posesor si viata sa digitala. E de asteptat ca terminalul sa coste cateva sute de dolari, in conditiile in care functionalitatile sunt mai putine decat la un smartphone de top.