Claudiu Zamfir

Târguri de hand-made și IMM 2022: Artizanii și antreprenorii români vor primi oportunități de expunere și vânzare a produselor

hand made dreamstime

Artizanii români, care fac produse hand-made, precum și antreprenorii IMM vor putea obține fonduri de la stat pentru a veni la Târgul de Meșteșuguri și Artizanat, repesctiv Târgul brandurilor românești, unde vor avea oportunitatea să-și promoveze și să-și vândă produsele, primind și acces la workshop-uri.

Vorbim despre Târgului naţional pentru artizanat şi meşteşuguri 2022 și Târgul brandurilor naționale (TIMM 2022), pe care le va organiza Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Vineri, MAT a scos în dezbatere publică proiectele de proceduri, prin care se propun regulile de acordare a sprijinului pentru participanți.

Puteți contribui cu propuneri, sugestii și opinii la aceste proceduri până data de 27 semptebrie 2022, la adresa de mail a MAT: dezbateri_publice@mat.gov.ro .

Târgul de hand-made 2022: ajutor de max. 2.500 lei pentru a expune la eveniment

Târgului naţional pentru artizanat şi meşteşuguri 2022 va organizat, pentru 3-5 zile, de către una dintre cele nouă Agenții pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului (AIMMAIPE), aflate în coordonarea MAT.

Vor fi chemați ca expozanți producători de produse şi servicii meşteşugăreşti, de mică industrie şi artizanale. Acestea sunt produsele şi serviciile executate de meşteşugari şi artizani în serie mică sau unicat, fie complet manual, fie cu ajutorul uneltelor manuale sau chiar mecanice, atât timp cât contribuţia manuală a meşteşugarului sau artizanului rămâne o componentă substanţială a produsului finit.

După ce se vor stabili procedurile finale, meșteșugarii și artizanii se vor putea înscrie online la programul de sprijin, într-o sesiune de 5 zile care se va anunța exact pe site-ul MAT. Vor fi admiși maximum 100 de aplicanți, în ordinea înscrierii.

Principalele beneficii pentru artizanii ce vor fi selectați:

  1. Meșteșugarii și artizanii își vor prezenta produsele, în cadrul standurilor proprii, și vor putea presta activități economice, în condițiile legislației în vigoare.
  2. Suplimentar, aceștia au posibilitatea desfășurării unor sesiuni de ateliere de lucru pentru vizitatorii interesați, în cadrul cărora să explice și să demonstreze practic cum se obțin produsele lor, respectând în tot acest timp tradiția populară.
  3. Participarea expozanților este gratuită, aplicanții find selectați în urma înscrierii electronice în cadrul programului. Mai mult decât atât, fiecăruia dintre beneficiari îi vor fi suportate cheltuielile pentru cazare și transport, inclusiv al produselor acestora la/de la eveniment, în sumă forfetară de 2.500 lei. Bugetul total al programului, pentru anul în curs, este în valoare de 1.000.000 lei.

TIMM 2022 - Târgul brandurilor naționale

Și Târgul brandurilor naționale (TIMM 2022) va fi organizat, pentru 3-5 zile, de către una dintre cele nouă AIMMAIPE, aflate în coordonarea MAT, sub forma unei expoziții cu vânzare.

După ce se vor stabili procedurile finale, antreprenorii se vor putea înscrie online la programul de sprijin, într-o sesiune de 5 zile care se va anunța exact pe site-ul MAT. Vor fi admiși maximum 300 de aplicanți, în ordinea înscrierii.

Principalele beneficii pentru firmele selectate:

  1. În scopul promovării produselor și serviciilor realizate de către participanți, precum și al creșterii numărului întreprinzătorilor de succes, se vor desfășura seminarii, mese rotunde, ateliere de lucru și prezentări.
  2. Participarea la eveniment a expozanților este gratuită, aplicanții find selectați în urma înscrierii electronice în cadrul programului.
  3. Suplimentar, fiecăruia dintre beneficiari îi va fi acordată o sumă forfetară în valoare de 1.500 lei, condiționată de prezența zilnică la târg, pe întreaga perioadă de desfășurare a acestuia. Bugetul total al programului, pentru anul în curs, este în valoare de 1.000.000 lei.

 

Parallax

Vizualizari
1100
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri