Claudiu Zamfir

Au mai rămas 100 milioane lei, ajutoare de stat disponibile pentru firme prin Schema 807, în anul 2023

bani-dreamstime

Firmele care vor să facă investiții cu impact major în economie, în Schema de ajutoare de stat prin HG 807/2014, mai au acum la dispoziție doar 100 de milioane de lei din bugetul alocat anterior.

„2,2 miliarde lei ajung în economie. Fondurile destinate schemei de ajutor de stat pentru investițiile cu impact major în economie sunt aproape epuizate, mai avem disponibile doar 100 de milioane. Începem lucrul la următoarea alocare” - a anunțat, miercuri, ministerul Finanțelor, Adrian Câciu, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Până la 31 mai 2023 au fost aprobate 19 proiecte de investiții, în valoare totală de aproximativ 6,36 miliarde lei, în cadrul schemei de ajutor de stat H.G. nr.807/2014 pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, susține Ministerul Finanțelor.

Prin realizarea investițiilor pentru care au fost aprobate cele 19 acorduri pentru finanțare vor fi susținute domenii de activitate precum: industria auto, industria materialelor de construcții, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activități de asistență spitalicească, fabricarea produselor din cauciuc.

Peste 3.827 de noi locuri de muncă ar urma să fie generate prin aceste investiții, iar contribuțiile directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe și impozite se ridică la 3 miliarde lei, după calculele ministerului.

Mai departe, Ministerul Finanțelor anunță că va începe procesul de elaborare a unei noi scheme de ajutor de stat care va fi valabilă în perioada 2024-2026, dar mai așteaptă să apară  noul regulament în materie de ajutor de stat de la Comisia Europeană.

Reamintim că prin schema de finanțare în baza HG 807/2014 , firmele care creează locuri de muncă și fac investiții noi de cel puțin 4,5 milioane de lei, în anumite domenii, pot obține ajutor de stat cu intensitate de până la 60%, în funcție de regiunea de implemenatre și de alte condiții. Valoarea ajutorului de stat poate ajunge și la un volum maxim de 45 de milioane de euro pe firmă.

Mai multe despre schema 807, inclusiv ghidul solicitantului, pot fi găsite AICI, pe pagina oficială de la Finanțe.

 

Parallax

Vizualizari
1371
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri