Smile Media

100.000 euro – finanțări nerambursabile oferite antreprenorilor în cadrul competiției Românii Sunt Antreprenori

startarium

Competiția Startarium PitchDay ajunge anul acesta la cea de-a cincea ediție și are, începând din acest an,  un nou nume: Românii Sunt Antreprenori”. Astfel, antreprenorii care se vor înscrie în competiția inițiată de  Impact Hub Bucharest și ING Bank, și susținută de Pluxee, vor putea accesa granturi a căror valoare cumulată ajunge la 100.000 de euro.

Antreprenorii care au nevoie de finanțări suplimentare pentru a dezvolta afacerile lor pe piață se pot înscrie până pe data de 12 noiembrie. Ei pot găsi informații suplimentare despre întregul proces pe website-ul  www.startarium.ro.

Din totalul înscrierilor, juriul va selecta 35 de afaceri în categoria de Startup și 21 în categoria Running Ops pentru semifinala competiției. În etapa finală, care va avea loc pe 29 noiembrie, la Radisson Blu Hotel din București, 7 înscriși din fiecare categorie vor susține un pitch în fața juriului, publicului și a presei, iar ulterior vor fi selectați câte 2 câștigători per categorie.

”Capacitatea de a inova este esențială atunci când vrei să fii competitiv pe o piață în continuă schimbare. Pentru a rămâne relevante și a-și menține productivitatea, afacerile aflate la început de drum au nevoie de sprijin financiar, dar și de consultanță și mentorat. Aproape 60% dintre antreprenori spun că le este dificil și foarte dificil să obțină finanțări nerambursabile pentru începerea unei afaceri – asta arată studiul „Profil de Antreprenor”, realizat de Impact Hub Bucharest și Startarium, cu sprijinul ING Bank și Bravva Angels. ING Bank susține ecosistemul antreprenorial din România, încurajând creativitatea și inovația pe care o aduc aceste companii și vine în sprijinul lor cu finanțări nerambursabile în valoare de 100.000 de euro. Vom continua să contribuim la dezvoltarea unui ecosistem solid de business-uri românești și să dăm glas unor povești care, la rândul lor, vor produce un impact real în economie” - Luana Sorescu, Head of Clients, Business Banking, ING Bank.

Peste 580 de antreprenori și 155 de startup-uri sprijinite în cele patru ediții ale competiției Startarium

La precedentele ediții ale competiei au participat peste 580 de antreprenori, iar 155 de afaceri au fost sprijinite prin oferirea de expunere, instrumente de creștere și posibilitatea de a se conecta la un ecosistem vibrant. Ca rezultat, 35 de startup-uri au obținut premii totale în valoare de 450.000 euro. Printre ele se numără și câteva companii care au reușit, de atunci, să-și contureze o amprentă puternică, atât pe piața din România, cât și pe cele internaționale sau chiar globale:

Digitail – finanțare de 50.000 de euro pentru o expansiune globală continuă

Compania Digitail este marele câștigător al ultimei ediții a competiției, cea din anul 2019. Platforma de software management pentru cabinete veterinare (care ajută proprietarii de animale să comunice eficient și rapid cu medicii veterinari, să aibă un carnet de sănătate digital pentru animalele lor de companie și să primească sfaturi și recomandări certificate de medic) a primit o finanțare de 50.000 de euro pentru a-și susține expansiunea.

Fondat în 2018, startup-ul s-a dezvoltat exclusiv prin resurse proprii până în luna februarie a anului 2019, reușind să-și formeze, în primul an de existență pe piață, un portofoliu de 50 de clinici la care se adăugau alte două din afara țării.

În prezent, compania Digitail este evaluată la peste 50 de milioane de dolari și lucrează cu peste 750 de clinici veterinare din toată lumea. Fondatorii săi – Sebastian Gabor și Ruxandra Pui – își doresc să utilizeze cea mai recentă investiție pentru a se extinde în Statele Unite ale Americii și Canada, în viitorul apropiat, consolidând astfel prezența companiei pe piețele globale. 

Peste 50 de clinici și spitale colaborează pentru eficientizarea interacțiunii dintre doctori și pacienți, prin intermediul Medicai 

Platforma online de imagistică medicală Medicai, fondată de antreprenorul Mircea Popa, este câștigătoarea locului 2 în cadrul ediției din 2019 a Startarium PitchDay. Compania lansată pe piață tot în anul 2019 a obținut, astfel, o finanțare de 30.000 de euro. Soluția inovatoare dezvoltată de startup-ul Medicai facilitează interacțiunea digitală dintre medic și pacient, fiind o platformă care asigură o infrastructură sigură și complexă de management al datelor medicale, care rulează în cloud. De la lansare, peste 50 de clinici și spitale și mai bine de 3.000 de medici activi s-au înrolat în platformă.

După ce a lansat anul acesta și aplicația mobilă Medicai, prin intermediul căreia medicii pot să acceseze și să analizeze mai ușor imaginile medicale, pot să le partajeze cu echipele, și se pot conecta cu alți colegi, chiar și de la distanță, startup-ul țintește acum extinderea pe piețele din SUA și Europa de Vest.   

Kinderpedia – platforma de management educațional din România folosită de peste 2.000 de școli și grădinițe din întreaga lume

Compania Kinderpedia, clasată pe poziția a treia, a obținut în 2019 o finanțare de 20.000 de euro. Încă din 2015, profesorii din România au posibilitatea de a-și organiza mai bine timpul, cursurile și sarcinile administrative cu ajutorul platformei de management educațional fondate de Daniel Rogoz, Evelina Necula și Dorin Ilea.

În prezent, Kinderpedia este folosită în 2.000 de școli și grădinițite, din mai bine de 25 de țări, compania reușind să se extindă și pe piața din Statele Unite.

Acces gratuit la toate resursele de care au antreprenorii nevoie, prin platforma Startarium

Startarium este cea mai complexă platformă dedicată antreprenorilor din România. Cu peste 900.000 de utilizatori, Startarium oferă acces gratuit la toate resursele de care antreprenorii au nevoie pentru a lansa și dezvolta afaceri de succes – de la conținut educațional, mentorat de business, proiecte de incubare și accelerare, la instrumente moderne de finanțare și competiții de pitching (așa cum este și Românii Sunt Antreprenori).

Mai multe detalii despre regulamentul de înscriere în competiție, derularea acesteia și despre eveniment pot fi găsite pe platforma Startarium – www.startarium.ro.

Articol susținut de ING

Parallax

Vizualizari
6817
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 366
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri