Raluca Abrihan

Romanii de la Amber Studio semneaza unul dintre cele mai populare jocuri Star Wars

Imagine principala
VIDEO: Romanii de la Amber Studio semneaza unul dintre cele mai populare jocuri Star Wars
Studioul independent de jocuri din Romania Amber Studio a creat  versiunile pentru dispozitive  Windows si Amazon ale Star Wars: Commander, unul dintre cele mai populare jocuri  din spatele seriei de filme Star Wars,  dezvoltat de Disney Interactive, impreuna cu Lucasfilm.

Aplicatia este disponibila pe platformele Andoid, Apple, Windows si Amazon, cei de la Amber Studio fiind responsabili pentru implementarea jocului pe platforma Windows, pentru PC si telefoane mobile, cat si pe platforma Amazon. Prima etapa a proiectului a fost reprezentata de implementarea pentru device-urile Windows, urmand versiunea specifica device-urile Amazon, iar studioul romanesc colaboreaza in continuare cu Disney Interactive pe proiectul Star Wars : Commander.

Jocul face parte din seria de tip real-time strategy. Aplicatia le permite jucatorilor sa construiasca o baza proprie si sa invadeze teritoriul inamic, cu scopul de a castiga suprematia in Razboiul Civil Galactic. Desi fiecare jucator incepe lupta independent, ulterior, acestia pot decide daca se alatura Aliantei Rebelilor sau Imperiului Galactic. Jucatorii se pot bucura de intreaga gama de vehicule, arme si tehnologie din universul Star Wars. Cei care se alatura Rebeliunii, pot apela la eroi precum Han Solo, Chebacca sau Printesa Leia, in timp ce liderii fortelor Imperiului conduc AT-AT-uri, luptatori TIE si Stormtroopers pentru a castiga controlul Galaxiei. Povestea jocului este credincioasa filmului, urmarind firul din timpul Razboiului Civil Galactic, din episoadele IV-VI.

VIDEO Afla povestea Amber Studio

"Orice proiect care are in spate francize importante, precum Star Wars, este extrem de interesant. La nivel individual, cu atat mai interesant cu cat ai satisfactia de a lucra pe un proiect din universul Star Wars, unul de care eu si toti copiii din generatia mea, si nu numai, eram fascinati in copilarie. Complexitatea acestuia a constant in faptul ca lansarea a fost day-and-date, asa cum o numim noi, adica a trebuit sa fim gata cu toate platformele in aceeasi zi cu dezvoltatorul. Una dintre provocarile Star Wars: Commander a fost reprezentata de implementarea suportului pentru mobile Windows din categoria low end, deoarece ofera o memorie disponibila pentru fiecare aplicatie de numai 180 MB" a declarat Iulian Anton, Development Director in cadrul Amber Studio.

Disney Interactive reprezinta unul dintre cei mai importanti colaboratori ai Amber Studio, cu care a dezvoltat proiecte precum Star Wars: Commander si Star Wars Rebels. De asemenea, studioul romanesc a facut parte din echipa de dezvoltare a aplicatiei The Martian: Bring Him Home, lansata in urma cu o luna, in colaborare cu Fox Digital Entertainment si dezvoltatorul Little Labs.

Amber Studio a fost lansat acum 2 ani si a pornit cu o echipa de numai 3 oameni. In prezent, a ajuns la 170 de oameni si intentioneaza sa isi extinda echipa. In primul an, cifra de afaceri inregistrata de companie a fost 1 milion de euro si estimeaza o cifra de afaceri de 6 milioane de dolari pentru 2015.

Pilonii de business ai Amber Studio sunt reprezentati de departamentele QA, Deployment si Creatie. Pilonii de servicii, Deployment si QA, reprezinta core business-ul Amber, dar studioul investeste de asemenea in departamentul Creatie, acesta reprezentand un nou focus al studioului, obiectivul fiind de a dezvolta proiecte proprii in viitorul apropiat, potrivit reprezentantilor companiei.
Parallax

Vizualizari
65
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri