CZ

Presedintele a promulgat programul Start-up Nation. Cand se fac inscrieri

Imagine principala
Presedintele a promulgat programul Start-up Nation. Cand se fac inscrieri
​Programul Start-up Nation ar trebui sa inceapa in curand, dupa ce vineri presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru instituirea acestuia, actul normativ urmand sa se publice in Monitorul Oficial.

Administratia prezidentiala a anuntat vineri ca presedintele a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii.

De acum inainte, programul depinde de Guvern, secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri Ilan Laufer, avansand un termen de doua-trei sapatmani pana la deschiderea aplicatiei electronice de inscriere a firmelor in Start-up Nation.

"Ce mai avem de facut pana la inscriere: in primul rand, legea este la presedintele Iohannis si trebuie sa o promulge, sa ne dea baza legala. In cazul in care nu o trimite la reexaminare, vom mai avea nevoie de o saptamana, sa mai luam un aviz si sa introducem un memorandum in guvern si din acel punct vom putea sa dam drumul perioadei de inscriere. Daca ma intrebati pe mine, ar trebuie sa fie o chestiune de 2-3 saptamani (pana la deschiderea aplicatiei electronice - n.r.)", a spus Laufer, intr-un interviu acordat vineri StartupCafe.ro, inainte de anuntul presedintelui.

Prin acest program, microintreprinderile si firmele mici si mijlocii (IMM) din Romania, infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, vor putea primi finantari nerambursabile de la stat de pana la 200.000 de lei, pentru investitii.

Resurse utile:


Citeste mai multe despre programul Start-up Nation Romania:

Parallax

Vizualizari
514
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri