CZ

Start-up Nation: Primele decontari vor fi in august, spune un oficial din Guvern

Imagine principala
Start-up Nation: Primele decontari vor fi in august, spune un oficial din Guvern
Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat vrea sa deschida la sfarsitul lunii mai inscrierea micilor afaceri in programul Start-up Nation Romania, prin care statul va oferi granturi de pana la 200.000 de lei, pentru ca din august deja sa inceapa primele decontari de cheltuieli, a declarat, marti, la Vaslui, secretarul de stat Ilan Laufer, coordonatorul programului de ajutorare de minimis.

El a mentionat ca anterior si-a dorit sa dea drumul inscrierilor pana pe 15 mai, dar nci sfarsitul lunii mai nu incalca programul de guvernare.

"Urmand o dezbatere ampla in toata tara, oamenii ne-au cerut sa implementam anumite cheltuieli eligibile si sa modificam anumiti parametri in cadrul programului. Acest lucru ne-a intors in Parlament. Legea a fost adoptata de Legislativ si acum este la promulgare. In programul de guvernare este mentionata inceperea implementarii, adica inscrierea in program, in trimestrul doi. Am sperat si am facut tot posibilul sa iesim cu programul pana pe 15 mai, dar o facem la sfarsitul acestei luni. Nu este nicio intarziere. In august, se vor face si primele decontari, fix cum am promis", a declarat, pentru News.ro, Ilan Laufer.

Totusi, initial, Ilan Laufer si alti oficiali din minister au avansat ca obiectiv deschiderea aplicatiilor on-line pe 1 sau 2 mai. Apoi, termenul a fost mutat pe 15 mai, pentru ca, cel mai recent, intr-o declaratie pentru StartupCafe.ro, Laufer sa se opreasca asupra unei posibile date de deschidere la sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii iunie.

Vinerea trecuta, pe 5 mai, ministerul a publicat cea mai recenta forma a normelor de aplicare a viitorului program. Iar aceasta in conditiile incare programul de guvernare arata ca anreprenorii vor beneficia de o perioada de cel putin 3 luni de mediatizare a programului ianintea deschiderii aplicatiilor on-line.

"Acest program va beneficia de o mediatizare consistenta pe o perioada de cel putin 3 luni de zile, inaintea depunerii cererilor online, pentru ca toti cei care au o idee buna de afacere dar nu au bani sa o puna in practica, sa poata afla despre acest program si sa-si pregateasca un business plan, pornind bineinteles si de la criteriile minime cerute de catre finantator, adica statul roman. Printre acestea se numara crearea a minim 2 locuri de munca si urmarirea indicatorilor de performanta economica, in special profitul" - se spune in programul de guvernare al Cabinetului Grindeanu.


Citeste mai multe despre Programul Start-up Nation Romania 2017

Parallax

Vizualizari
279
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri