CZ

S-a deschis programul SRL-D. Intra si cere banii pentru antreprenorii debutanti

Imagine principala
S-a deschis programul SRL-D. Intra si cere banii pentru antreprenorii debutanti
​Oamenii de afaceri debutanti pot cere online ajutor de la stat de pana la 10.000 de euro, pentru investitii, in Programul SRL-D 2015, deshis, joi, de Directia Politici Antreprenoriale din subordinea Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri si Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

Aplicatia electronica prin care se poate accesa programul a fost deschisa joi, de la ora 10.00, pe site-ul Directiei Directia Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii , AICI . Aplicatia va fi activa pana in data de 24.09.2015 ora 20.00, potrivit Directiei.

Procedura de functionare a programului si anexele necesare inscrierii pot fi descarcate de AICI.

Directia  antreprenoriat ii roaga pe solicitanti sa le completeze cu atentie si fara diacritice aplicatia. Nu se accepta modificari ulterioare trimiterii formularelor catre operatori. Daca la verificarea dosarului se va constata ca punctajul nu este identic cu cel calculat, dosarul respectiv va fi respins, mai arata autoritatile.

Pentru rezolvarea problemelor legate de inscrierea on-line, solicitantii pot apela numerele de telefon 021 335 26 20 si 021.336.14.68 sau telefoanele oficiului teritorial de care apartine solicitantul.

Asteptam sa ne transmiteti impresiile, experientele si peripetiile voastre in accesarea Programului SRL-D 2015, pe mailul redactiei StartupCafe.ro : redactie@startupcafe.ro

Cine si cum poate lua banii din Programul SRL-D

Prin implementarea programului in anul 2015, Guvernul estimeaza ca va acorda ajutor de minimis unui numar de minim 430 de SRL-uri debutante, pentru a face investitii. Bugetul alocat schemei de minimis  pentru anul bugetar 2015, aprobat prin anexa nr. 3/36/26  la Legea nr. 186/2014 a Bugetului de Stat pe anul 2015 este de 19.300.000 lei, cu posibilitatea suplimentarii, pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile, se arata in Procedura.

Prin program, SRL-D-urile vor putea obtine un ajutor nerambursabil de la stat de pana la 10.000 de euro, reprezentand o intensitate a finantarii de 50%.

Aceasta inseamna ca pentru o finantare de 10.000 de euro de la stat (suma maxima), firma beneficiara va trebui sa aiba disponibili de la bun inceput 20.000 de de euro: 10.000 de euro pentru a acoperi partea 50% din cheltuielile cu investitia si inca 10.000 de euro pentru a face restul de cheltuieli (50%) care ulterior ii vor fi decontate de stat prin acest ajutor de minimis de pana la 10.000 de euro.

Pentru a primi ajutor de minimis, firma trebuie sa fie detinuta de 1 pana la 5 asociati, cu totii antreprenori debutanti. Antreprenor debutant este acela care nu are si nu mai avut nicio firma , nu a fost nici macar actionar minoritar in vreo companie, nici macar cu pachet de actiuni nesemnificativ.

De asemenea, nici cei care au derulat activitate ca persoana fizica autorizata (PFA), dupa cum a explicat anterior, pentru StartupCafe, secretarul de stat Anca Ionescu.

Prin acest ajutor, firmele beneficiare trebuie sa faca investitii in active corporale si necorporale, ca:

- terenuri pentru realizarea de constructii/ amenajare efectuate in cadrul proiectului, destinate activitatii pentru care s-a solicitat finantarea, achizitionarea de  terenuri fara constructie/ amenajare efectuate in cadrul proiectului nu reprezinta cheltuiala eligibila in Program,
- amenajararea pe terenuri  inchiriate / concesionate  pentru realizarea activitatilor proiectului reprezinta cheltuiala eligibila numai pentru realizarea activitatilor sportive, recreative si distractive
- constructii pentru desfasurarea activitatii pentru care s-a solicitat finantarea;
- spatiu de birouri, productie, depozitare etc.
- mobilier, masini, utilaje, calculatoare,
- instalatii de incalzire sau climatizare aferente spatiului de productie/ servicii/ comert;
- brevete de inventie,  design industrial, marci de produse si servicii (francize, etichetare ecologica, licente si software, etc.);
- realizare site (maximum 10.000 lei) - pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor sau serviciilor promovate (inclusiv cheltuieli inregistrare domeniu, fara hosting), pentru operatorii economici care nu detin alt site si care trebuie sa fie functional la data depunerii cererii de eliberare a ajutorului nerambursabil.
Parallax

Vizualizari
166
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
mesaj Da' pe mama n-o vor?! Astea sunt conditii de "ajutor"?! E caterinca sau ce? Adica statul imi da zece mii de euro si eu sa mai am douazeci? Pai de ce as ma lua? Mare bataie de joc....
poza de profil
Pai tu ce credeai? Ca toata gargara asta este pentru tine, mic antreprenor care chiar ai vrea sa fac ceva? Este o modalitate prin care se sifoneaza bani de la contribuabilul european pentru "cine trebuie".
poza de profil
:) Da, este într-adevăr o mână de ajutor dată copiilor actualilor politicieni. Doar ei dispun de capitalul necesar pentru demararea unei afaceri, iar părinții grijulii au creat un nou instrument legal prin care să contribuie la bunăstarea (deja creată) a progeniturilor.
poza de profil
Haha Foarte frumos, la 20 de ani strang cei 20 de mi de Euro in cam 10 ani ............
poza de profil
Jenant Cati antreprenori debutanti au 20 mii la inceput de drum? Si de unde? Din ce salariu? Ca daca ai salariu din care strangi 20 mii la 25 de ani , nu'ti mai trebuie antreprenoriat..
poza de profil
PFA Pana la urma daca ai (avut) PFA, poti sa-ti faci SRL-D sau nu? Ca sunt raspunsuri contradictorii peste tot...
poza de profil
Poti Nu se transforma PFA in SRLD, se creeeaza o noua entitate juridica. Faptul ca detii un PFA nu te exclude ca fondator de SRLD.
poza de profil
Multumesc Multumesc pentru clarificare!
poza de profil
vreau sa deschid o mini fabrica [atelier ]de productie mobila l am 27 ani am handicap gradul unu acentuat si vreau sa stiu daca pot sa dechid o mica afacere cu mobila
poza de profil
rusine nu mai exista?? Statul roman nu te ajuta, doar te-ncurca! Daca as avea 20.000 de euro, mi-as deschide firma in străinătate. Aici n-ai nicio șansa!!!
poza de profil
Felicitari Va multumim ca ne cititi si va felicitam pentru spiritul antreprenorial pe care il aveti! Nu cunosc situatia dvs si de aceea nu mi-as permite sa va dau sfaturi. Pot, insa, sa va spun ca este foarte important sa utilizati la maximum fondurile nerambursabile - fie ele europene, de la bugetul de stat sau din schemele norvegiene, SEE, ori creditele elvetiene in conditii avantajoase, ca sa dau cateva exemple. daca eu mi-as deschide o afacere, mi-as face un plan de afaceri si unul de marketing amanuntite, cu bugete, resurse, pasi de urmat pana la accesul pe piata si mai departe. Cel mai important, mi-as deschide o firma si mi-as face o lista cu toate programele de finantare nerambursabile pe care le-as ataca unul cate unul. Firma mi-as face-o in mediul rural, intr-o regiune cu PIB/capita scazut, ca sa pot folosit toate fondurile UE disponibile la maximum (PNDR, POR, POCU - mai ales daca as avea dizabilitati etc). ca sa ma misc bine in hatisul asta de programe si documente, mi-as angaja un consultant bun (care poate fi platit si din fondurile atrase, ca procent).. Pentru capitalul primar, as apela la business angels (oameni de afaceri cu bani, dispusi sa ofere bani contra parti sociale in firma mea), as apela la banci pentru credite, daca as avea cu ce sa garantez (proprietati, mai ales). Mult succes si urmariti in continuare StartUpCafe, pentru a ramane la curent cu oportunitatile de finantare si business.
poza de profil
srld,ii,sau if Va rog un ajutor de la cunoscatori. As vrea sa deschid un atelier de croitorie in mediul rural si nu stiu ce forma ar fi mai bine sa aiba. este o activitate suplimentara de maxim 2 ore pe zi pe langa contractul de munca actual si e care vreau sa-l mentin pentru minim inca doi ani. Am calculat un venit brut de 15.000-maxim 20.000 de lei/an far sa-mi scad cheltuielile de materiale, energie etc. 1.CE ar fi mai bine sa aleg ca sa platesc mai putine taxe si impozite pentru un singur angajat sau maxim 2 pe IF cu norma minima de lucru psibila?.2. nu doresc finantare prin srld ci voi opta pentru alt tip de finantare daca imi recomandati srld dar nu stiu cum platesc impozitul acela pe venit de 2% din ce daca nu pot sa-mi deduc cheltuielile? si 3.cel de 16%pe dividente se elimina din ianuarie 2016?
poza de profil
O prostie Eu am un salariu de 1450 lei pe luna si stau in chirie ...am fost prost informat si am deschis un SRL-D , acum cu ce ma ajuta pe mine statul si in cat timp fac eu rost de 20.000 euro cu un salar de 350 euro pe luna din care 150 e chiria ?? O tzara de cacat voi dati legiile tot numa in favoarea voastra .. Sunteti de kkt

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri