CZ

Oficial: Programul SRLD se deschide pe 10 septembrie. Descarca Procedura si modelul de plan de afaceri​

Imagine principala
Oficial: Programul SRLD se deschide pe 10 septembrie. Descarca Procedura si modelul de plan de afaceri​
Antreprenorii debutanti vor putea obtine un ajutor de la stat de maximum 10.000 de euro, prin Programul SRL-D 2015, care isi deschide aplicatia pe 10 septembrie, a anuntat, joi, Directia Antreprenoriat din Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM, care a publicat si Procedura oficiala de derulare a schemei, cu anexe, inclusiv modelul de plan de afaceri necesar aplicatiei.

"Incepand cu data de 10.09.2015 ora 10.00 va fi activa aplicatia de inscriere a planurilor de afaceri in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri 2015. Aplicatia va fi activa pina in data de 24.09.2015 ora 20.00", a informat Directia Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii .

Interfata electronica pentru inscrieri va fi deschisa pe pagina oficiala a Directiei.


documente


(3 Sept 2015)
DOC,
190KB

Bugetul alocat schemei de minimis  pentru anul bugetar 2015, aprobat prin anexa nr. 3/36/26  la Legea nr. 186/2014 a Bugetului de Stat pe anul 2015 este de 19.300.000 lei, cu posibilitatea suplimentarii, pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile, se arata in Procedura.

Anterior, Ministerul Energei a comunicat StartupCafe ca bugetul pentru Programul SRL-D va fi de aproape 30 de milioane de lei.

Prin implementarea programului in anul 2015 Guvernul estimeaza ca va acorda ajutor de minimis unui numar de minim 430 de SRL-uri debutante, pentru a face investitii.


documente


(3 Sept 2015)
DOC,
178KB

Prin program, SRL-D-urile vor putea obtine un ajutor nerambursabil de la stat de pana la 10.000 de euro, reprezentand o intensitate a finantarii de 50%. Aceasta inseamna ca pentru o finantare de 10.000 de euro de la stat (suma maxima), firma beneficiara va trebui sa aiba disponibili de la bun inceput 20.000 de de euro: 10.000 de euro pentru a acoperi partea 50% din cheltuielile cu investitia si inca 10.000 de euro pentru a face restul de cheltuieli (50%) care ulterior ii vor fi decontate de stat prin acest ajutor de minimis de pana la 10.000 de euro.

Pentru a primi ajutor de minimis, firma trebuie sa fie detinuta de 1 pana la 5 asociati, cu totii antreprenori debutanti. Antreprenor debutant este acela care nu are si nu mai avut nicio firma , nu a fost nici macar actionar minoritar in vreo companie, nici macar cu pachet de actiuni nesemnificativ.

De asemenea, nici cei care au derulat activitate ca persoana fizica autorizata (PFA), dupa cum a explicat anterior, pentru StartupCafe, secretarul de stat Anca Ionescu.

Prin acest ajutor, firmele beneficiare trebuie sa faca investitii in active corporale si necorporale, ca:

- terenuri pentru realizarea de constructii/ amenajare efectuate in cadrul proiectului, destinate activitatii pentru care s-a solicitat finantarea, achizitionarea de  terenuri fara constructie/ amenajare efectuate in cadrul proiectului nu reprezinta cheltuiala eligibila in Program,
- amenajararea pe terenuri  inchiriate / concesionate  pentru realizarea activitatilor proiectului reprezinta cheltuiala eligibila numai pentru realizarea activitatilor sportive, recreative si distractive
- constructii pentru desfasurarea activitatii pentru care s-a solicitat finantarea;
- spatiu de birouri, productie, depozitare etc.
- mobilier, masini, utilaje, calculatoare,
- instalatii de incalzire sau climatizare aferente spatiului de productie/ servicii/ comert;
- brevete de inventie,  design industrial, marci de produse si servicii (francize, etichetare ecologica, licente si software, etc.);
- realizare site (maxim 10.000 lei) - pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor sau serviciilor promovate (inclusiv cheltuieli inregistrare domeniu, fara hosting), pentru operatorii economici care nu detin alt site si care trebuie sa fie functional la data depunerii cererii de eliberare a ajutorului nerambursabil.

Descrca de AICI toate documentele si formularele necesare inscrierii in Programul SRL-D
Parallax

Vizualizari
51
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri