Claudiu Zamfir

Programul SRL-D, prin care statul ofera 10.000 de euro antreprenorilor debutanti, se lasa asteptat.

Imagine principala
Programul SRL-D, prin care statul ofera 10.000 de euro antreprenorilor debutanti, se lasa asteptat.
Programul SRL-D, prin care statul ofera ajutoar de pana la 10.000 de euro antreprenorilor debutanti, mai intarzie, au declarat oficiali ai Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri si IMM, pentru StartupCafe, insa acestia nu au putut sa mentioneze o data macar orientativa la care ar putea fi deschisa editia din anul 2015 a schemei de sprijin. Reamintim ca Programul SRL-D era programat sa se deschida luni, 24 august, potrivit Calendarului estimativ emis de minister, pe anul 2015.

Reporterul StartupCafe s-a pus in pielea unui cetatean care vrea sa debuteze in afaceri si s-a interesat, in acesta calitate, la Directia Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM din subordinea Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor.

O functionara, al carei nume am ales sa-l protejam, ne-a comunicat ca programul nu porneste luni, din cauza faptului ca nu a fost inca publicata on Monitorul Oficial Procedura de derulare a schemei SRL-D

"Nu se da drumul astazi, e trimis la Monitorul Oficial, vom vedea cand... Nu stim sa va dam o data exacta. Urmariti site-ul directiei noastre sau eventual mai reveniti cu un telefon. Nu depinde de noi", a spus, la telefon, functionara, chestionata de reporterul StartupCafe care pretindea ca este un potential antreprenor debutant.

Angajata Directiei pentru antreprenoriat nu a putut oferi nici macar o data la care ar urma sa fie deschisa sesiunea de inscriere in Programul SRL-D 2015.

"Nu stiu sa va dau o data exacta, urmariti site-ul directiei noastre sau reveniti cu un telefon saptamana viitoare", ne-a indrumat aceasta.

Referitor la Calendarul programelor pentru IMM, anuntat anterior de Ministerul Energiei, ea a aratat ca acesta este unul estimativ. "A fost o data estimativa trecuta, nu chiar exacta".

HotNews - StartupCafe a transmis luni Ministerului Energiei un set de intrebari pentru clarificarea situatiei Programului SRL-D 2015. Imediat ce vom primi raspunsurile de la Guvern, le vom publica pe site-ul nostru.

Intr-un interviu acordat StartupCafe in luna iulie, secretarul de stat pentru IMM-uri, din cadrul Ministerului Energiei, Anca Ionescu, dadea asigurari ca Programul SRL-D urma sa se deschida luni, 24 august 2015.

 "Pe 24 august figureaza in calendarul nostru estimativ. Cu siguranta, ne vom tine de aceste termene. 10 zile dureaza aplicatia. La toate programele noastre inscrierea este on-line. Este transparenta si eliminam subiectivismul evaluatorilor", spunea Anca Ionescu, in urma cu o luna si jumatate.


Pe de alta parte, Guvernul a modificat usor Programul SRL-D, printr-o hotarare adoptata in sedinta din 19 august.

Astfel, inscrierea proiectelor in acest program se va face exclusiv online, pe baza de username si parola, in sesiuni semestriale de 15 zile calendaristice, pana la epuizarea bugetului alocat programului. Anterior, inscrierea on-line a proiectelor se facea in sesiune continua.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri (SRL-D) dispune de un buget total de 29.879.000 lei in anul 2015, conform datelor tramnsmise de Ministerul Energiei.

Prin Program se finanteaza implementarea Planurilor de Afaceri, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, in urmatoarele conditii:

- Alocatie Financiara Nerambursabila - maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 44.821 lei/ beneficiar;

- Contributie proprie sau credit bancar - minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

- Obiectivul principal al schemei de minimis  il constituie stimularea infiintarii de noi microintreprinderi, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorii debutanti in afaceri in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

Pot inregistra societati cu raspundere limitata de tip SRLD: persoanele fizice, denumite in continuare intreprinzatori debutanti in afaceri, care indeplinesc cumulativ, la data depunerii Formularului de inscriere in program, urmatoarele criterii de eligibilitate:

a) are capacitate juridica deplina de exercitiu;

b) anterior datei inmatricularii societatii in registrul comertului nu a mai detinut si nu detine calitatea de actionar sau asociat al unei intreprinderi constituite in Spatiul Economic European;

c) infiinteaza pentru prima data o societate cu raspundere limitata in conditiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale ordonante de urgenta nr. 6/2011;

d) completeaza o declaratie pe propria raspundere, sub sanctiunea legii penale, ca indeplineste conditiile prevazute la lit. b), pe care o depune la registrul comertului odata cu cererea de inmatriculare a societatii;

e) nu a mai beneficiat de finantare in cadrul acestui Program.
Parallax

Vizualizari
18
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Erata Functionar: Nu stim sa va dam o data exacta, incercati saptamana viitoare cu un BIP
poza de profil
...de unde... ...sa mai fie bani la buget si pt dezvoltare economica,cind banii de la buget au fost directionati catre Cotroceni unde de mai bine de 6 luni se lucreaza intens pt renovarea tuturor vilelor prezidentiale din Buc.de la munte si de la mare,ca sa corespunda nevoilor locatarului de la Cotroceni si pretioasei consoarte...de asemenea bani cu nemiluita tot de la buget au fost directionati spre schimbarea parcului auto a aceluiasi de mai sus,pt avioane,elicoptere,sisteme de siguranta noi si performante si altele...si altele...iar nu in ultimul rind ,au fost alocati bani pt lungul sir ,nesfirsit,de vizite de curtoazie prin dif state si unui numar asemenator de vacante in locatii care de care mai exotice...pt satisfacerea nevoilor cuplului prezidential si al prim-ministrului ,au fost taiate toate investitiile pe anul in curs...

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri