Tinerii care vor sa inceapa afaceri in IT, asteptati la un program de mentorat si contacte cu investitorii

Mici firme de IT sau echipe de tineri care vor sa intre in afaceri sunt asteptate sa se inscrie pana pe 29 mai la SprintPoint, un program de pre-accelerare in care tinerii antreprenori vor putea beneficia de sesiuni de mentorat si contacte cu potentiali investitori pentru demararea sau dezvoltare unor afaceri in domeniul tehnologiei informatiei.

Programul, derulat de Startup Transilvania in colaborare cu Cluj HUB, asteapta inscrieri in perioada 13-29 mai 2015, pe site-ul http://sprintpoint.ro .

Echipele sau micile firme IT acceptate vor fi incluse intr-un program de 8 saptamani, incepand din data de 3 iunie 2015, bazat pe activitati diverse de invatare, de la sesiuni de mentorat cu mentori locali si internationali, la aplicarea in echipa a unor metodologii pentru crearea unui model viabil de afacere.

Organizatorii sustin ca vor astfel sa ofere acelor startup-uri din domeniile tehnologiei si al IT-ului cunostiintele, abilitatile dar si motivatia necesara pentru a-si rafina ideea initiala intr-un produs sau serviciu adaptat pietei si nevoilor consumatorilor.

Conditiile de participare presupun existenta unei echipe deja formate, din cadrul careia minim un membru sa aiba cunostiinte tehnice, ideea propusa de startup sa aiba deja forma unui produs sau serviciu, si aceasta solutie sa fie una scalabila la nivel de regiune, tara sau chiar international.

Participarea in program este gratuita, dar echipele care acceseaza finantare, vor ceda catre Startup Transilvania un "seed capital".

Agenda programului alterneaza studiul modelelor de business cu sesiunile de mentorat, exercitiile pentru pitching si participarea la evenimente relevante din domeniile tech si IT. Metodologiile pe care se bazeaza curicula sunt Lean Startup si Business Model Canvas. Activitatile vor avea loc la Cluj HUB si sunt programate de asa natura incat pot participa in program si persoanele care au un loc de munca full time.

La finalul celor 8 saptamani de lucru, echipele vor participa la un eveniment de pitching in fata unui juriu format din mentori nationali si internationali, si vor avea ocazia sa prezinte evolutia ideii lor din cadrul programului SprintPoint. Cele mai bune echipe vor avea ocazia in toamna sa isi continue dezvoltarea in cadrul unui program de accelerare dedicat startup-urilor intr-un stadiu de maturitate mai crescut.

Startup Transilvania spune ca este prima initiativa regionala de informare, educare, colaborare si formare de retele care vizeaza dezvoltarea si finantare de proiecte antreprenoriale din regiunea Transilvania.