Denisa Crăciun

Starlink ar fi în discuții cu Apple pentru a-și conecta serviciul de internet la iPhone, spune Elon Musk

Starlink-sateliti-serviciu-Elon-Musk-Dreamstime

CEO-ul SpaceX, Elon Musk a spus într-o postare pe Twitter că a avut câteva „discuții promițătoare” cu Apple în ceea ce privește o posibilă colaborare pentru conectarea la serviciul de internet prin satelit Starlink, al companiei de explorări spațiale condusă de miliardar.

Informația vine după ce Apple a anunțat săptămâna aceasta noile sale telefoane iPhone 14 cu funcție Emergency SOS via Satelit.

Acest nou update ar permite utilizatorilor să folosească un serviciu de internet prin satelit, atunci când nu au semnal, astfel încât pot efectua apeluri de urgență.

Gigantul tech nu a specificat despre ce sateliți este vorba, menționând doar că utilizatorii de iPhone se pot conecta „la un satelit” atunci când se află într-un loc fără conexiune la Internet și sunt în situații extreme (de exemplu rămân blocați pe munte).

„Am avut câteva conversații promițătoare cu Apple despre conectarea la Starlink. Echipa iPhone este, în mod evident, super inteligentă”, a scris Elon Musk pe Twitter, completând că o astfel de conexiune de internet va funcționa mai bine dacă software-ul telefonului și partea de hardware se adaptează la semnalele bazate pe spațiu, comparativ cu turnul de telefonie mobilă Starlink.

postare-Twitter-Elon-Musk-Apple-sateliti-captura-ecran

Apple nu a confirmat informația conform căreia este în discuții cu SpaceX.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
535
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri