Denisa Crăciun

FOTO: Un microsatelit construit de o echipă de liceeni români va ajunge în spațiu cu o rachetă SpaceX

Thumbnail

Compania Alba Orbital și RomSpace de la Liceul Internațional de Informatică București (ICHB) au anunțat, miercuri, un acord prin care microsatelitul ROM-2, primul satelit PocketQube românesc, va fi lansat pe orbită cu o rachetă SpaceX, în cadrul misiunii Alba Cluster 7, în primul trimestru din 2023.

Echipa RomSpace, formată din 9 liceeni români cu vârsta între 15 și 18 ani, va veni la Glasgow pentru a integra micul satelit la facilitățile Alba Orbital înainte de a fi expediat la SpaceX, în pregătirea lansării din 2023, conform unui comunicat publicat de Alba Orbital.

„Când am început să mă interesez de sistemele nano și picosateliți, acum mai bine de 3 ani, știam că trebuie să trimit unul făcut de mine în viitorul apropiat. Am fost mai întâi impresionat de cantitatea de tehnologie pe care o poți pune în aceste mici cuburi ”, a spus Filip Bescu, liderul misiunii.

ROM-2 (Romanian Orbital Mission) este un satelit de tip PocketQube, cu dimensiuni 5x5x5cm şi cântăreşte 250g. Poreclit „Space Sparrow” (Vrabia Spațială), nu este mai mare decât un cub rubic și este primul satelit de acest tip construit la noi în țară.

Thumbnail
Thumbnail

Echipa de elevii a decis să construiască primul PocketQube după ce echipa de lansare a Alba Orbital le-a recomandat acest lucru, ca o modalitate mai rapidă și accesibilă de a avea un prim obiect spațial pe orbită.

Sursă foto: ROM-2 via Alba Orbital

Parallax

Vizualizari
434
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri