Denisa Crăciun

Starlink, serviciul lui Elon Musk de internet prin satelit, scade prețul abonamentelor în România

Thumbnail

Serviciul de internet prin satelit Starlink, dezvoltat de miliardarul Elon Musk, scade prețurile lunare la abonamentele sale în anumite țări, inclusiv în România.

Potrivit TheVerge, clienții au primit deja o notificare prin care au fost anunțați că abonamentele lor lunare au fost reduse ca răspuns la „condițiile pieței”.

Pe StartupCafe.ro am mai scris despre serviciul de internet prin satelit de la SpaceX, care a devenit disponibil pentru comenzi în România pe 7 aprilie 2022. Pe atunci spuneam că pentru un astfel de serviciu românii ar trebui să plătească:

  • 3.200 lei pentru partea de hardware;
  • 529 lei pe lună pentru costul serviciului;
  • 410 lei pentru livrare.

Acum, odată cu vestea că Starlink își ieftinește serviciile în România, am verificat și noi care ar fi costurile.

Astfel, prețurile actuale pentru clienții din țara noastră sunt:

  • 2.400 lei pentru partea de hardware;
  • 230 lei pe lună pentru costul serviciului.

SpaceX a eliminat costurile de livrarea echipamentului, respectiv un router și o antentă satelit mobilă prin care românii se pot conecta de pe laptop și alte gadget-uri la internet prin Starlink.

Thumbnail

Puteți verifica și voi AICI dacă serviciile de internet prin satelit Starlink sunt disponibile în zona în care locuiți. 

Starlink ar fi potrivit pentru apeluri video, jocuri online, streaming și alte activități cu o rată ridicată de utilizare a datelor și care în trecut nu puteau fi realizate cu internetul prin satelit. Starlink spune că are o viteză de download între 100 Mb/s și 200 Mb/s și o latență redusă.

Pe lângă România, prețurile pentru un astfel de serviciu au fost reduse în Olanda, Marea Britanie, Germania, Chile, Brazilia.

Parallax

Vizualizari
21452
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri