Răzvan Tătaru

Primul om cu implantul cerebral Neuralink, al lui Elon Musk, poate controla un cursor de mouse cu gândurile sale

Startup-ul Neuralink

Miliardarul Elon Musk a anunțat că primul pacient căruia i-a fost introdus implantul cerebral creat de startup-ul său, Neuralink, s-a recuperat bine și că acesta poate controla un cursor cu ajutorul gândurilor.

Musk a spus într-un eveniment „Space” de pe X/Twitter că primul om care beneficiază de implantul cerebral „Telepathy”, s-a recuperat complet și că poate controla cursorul de pe calculator cu ajutorul gândurilor, întocmai ca un mouse, potrivit Reuters.

„Progresul este bun, iar pacientul pare să se fi recuperat complet, fără efecte negative pe care le cunoaștem. Pacientul este capabil să mute un mouse pe ecran doar prin gândire” – Elon Musk.

În continuare, miliardarul a mai spus că următorul pas al testelor este dacă pacientul poate face „click” cu ajutorul minții. Studiul implanturilor cerebrale se va desfășura pe o perioadă de 6 ani.

Reamintim că startup-ul Neuralink a atras o investiție de 280 de milioane de dolari și că firma a anunțat că este în căutare de pacienţi cu tetraplegie datorată unei leziuni verticale a măduvei spinării, în septembrie 2023.

Startup-ul lui Elon Musk este una din puținele companii care dezvoltă un dispozitiv de tip interfață creier-computer (BCI)

Musk crede că implanturile cerebrale ar putea vindeca o serie de afecţiuni, inclusiv obezitatea, autismul, depresia şi schizofrenia. Totodată, acesta spune că acestea ar permite totodată navigarea pe internet şi telepatia.

Parallax

Vizualizari
2655
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri