Răzvan Tătaru

Startup-ul Neuralink, al lui Elon Musk, a anunțat primul implant cerebral „Telepathy”

Neuralink

Startup-ul lui Elon Musk, Neuralink, a realizat primul său implant cerebral care poartă numele de „Telepathy”, a anunțat, luni seara, miliardarul.

Anunțul a fost făcut pe X/Twitter de către Musk, care a mai spus că primul pacient care beneficiază de implant se recuperează și că primele rezultate sunt promițătoare.

Despre Neuralink am mai scris pe StartupCafe.ro, atunci când startup-ul a atras o investiție de 280 de milioane de dolari și când firma a anunțat că este în căutare de pacienţi cu tetraplegie datorată unei leziuni verticale a măduvei spinării, în septembrie 2023.

Pacientului i-a fost implantat chirurgical dispozitivul într-o regiune a creierului care controlează mişcarea.

Ce ar putea realiza Musk prin Neuralink

Startup-ul lui Elon Musk este una din puținele companii care dezvoltă un dispozitiv de tip interfață creier-computer (BCI). Dispozitivul a primit și numele oficial, „Telepathy”, prin aceeași postare.

Musk crede că implanturile cerebrale ar putea vindeca o serie de afecţiuni, inclusiv obezitatea, autismul, depresia şi schizofrenia. Totodată, acesta spune că acestea ar permite totodată navigarea pe internet şi telepatia.

„Imaginează-ți dacă Stephen Walking ar putea comunica mai rapid decât un scriitor rapid sau un vânzător la licitație. Aceasta este ținta”, a scris Musk pe X.

Studiul acestor implanturi cerebrale se va întinde pe parcursul a șase ani.

Parallax

Vizualizari
260
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri