Redacția StartupCafe.ro

Startup-ul lui Elon Musk, Neuralink, a atras o finanțare de 280 de milioane dolari

Startup-ul Neuralink

Startup-ul Neuralink al lui Elon Musk a atras o investiție de 280 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Founders Fund, firmă de capital de risc fondată de antreprenorul germano-american Peter Thiel, potrivit Reuters.

Startup-ul de implanturi cerebrale fondat în 2016 de Elon Musk și o echipă de ingineri și oameni de știință a anunțat în urmă cu câteva luni că a obținut aprobarea pentru primul său studiu clinic pe oameni.

„Suntem extrem de încântaţi de acest nou capitol al Neuralink”, a spus Neuralink într-o postare pe rețeaua socială X, fostă Twitter, deţinută de Musk.

Anul trecut, angajați ai Neuralink au declarat pentru Reuters, citat de News.ro, că startup-ul se grăbeşte şi greşeşte operaţiile pe animale, astfel, cele mai multe dintre acestea mor, deoarece Musk a făcut presiuni asupra personalului pentru a primi aprobarea FDA.

Experimentele pe animale au produs date menite să sprijine cererea companiei pentru studiile pe oameni, conform sursei citate. 

În luna mai, parlamentarii americani au îndemnat autorităţile de reglementare să investigheze dacă alcătuirea unei comisii care supraveghează testarea pe animale la Neuralink a contribuit la experimente greşite şi grăbite, după ce Reuters a scris despre potenţiale conflicte financiare în comisie.

Parallax

Vizualizari
290
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 889
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri