Redacția StartupCafe.ro

Startup-ul lui Elon Musk, Neuralink, caută oameni pentru testarea implanturilor cerebrale

Startup-ul Neuralink

Neuralink, startup-ul de implanturi cerebrale al lui Elon Musk, caută persoane cu paralizie pentru a testa produsul experimental într-un studiu care se va întinde pe șase ani, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Neuralink spune că este în căutare de pacienţi cu tetraplegie datorată unei leziuni verticale a măduvei spinării. Participanţilor le va fi implantat chirurgical un implant într-o regiune a creierului care controlează mişcarea, cu scopul de a le permite să controleze un cursor de calculator sau o tastatură doar cu ajutorul gândurilor lor. Studiul va evalua siguranţa şi funcţionalitatea tehnologiei, potrivit unui comunicat.

Anunțul vine în urma aprobării primite din partea autorităților sanitare americane (FDA) în luna mai a acestui an. Acum, compania de implanturi cerebrale a primit încă o aprobare de la o comisie independentă de evaluare pentru a începe recrutarea de pacienți.

Compania nu a răspuns imediat la întrebările referitoare la data şi locul în care se va desfăşura studiul şi nici la numărul de participanţi pe care îi va implica.

Startup-ul lui Elon Musk este una din puținele companii care dezvoltă un dispozitiv de tip interfață creier-computer (BCI).

Musk crede că implanturile cerebrale ar putea vindeca o serie de afecţiuni, inclusiv obezitatea, autismul, depresia şi schizofrenia. El spune că acestea ar permite totodată navigarea pe internet şi telepatia.

Parallax

Vizualizari
449
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 974
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri