Răzvan Tătaru

Musk vrea să strângă 1 miliard dolari, pentru startup-ul său de inteligență artificială, xAI, rivalul OpenAI-ChatGPT și Google Bard

Logo-ul xAI pe telefon și silueta lui Elon Musk

Elon Musk a strâns până acum 135 milioane dolari de la investitori și caută finanțare totală de 1 miliard dolari, potrivit Autorității americane de supraveghere a piețelor financiare (SEC).

Finanțarea în valoare de 135 milioane dolari a venit de la patru investitori necunoscuți, iar prima tranzacție a avut loc pe 29 noiembrie 2023, potrivit documentului analizat de TechCrunch.

Firma de inteligență artificială mai are de strâns aproximativ 865 milioane dolari pentru a atinge obiectivul de 1 miliard.

Startup-ul lui Musk lucrează la dezvoltarea „chatbot-ului” Grok, care va avea o personalitate „mai rebelă” și va răspunde la întrebări pe care celelalte soluții de inteligență artificială generativă (ChatGPT, Google Bard, Anthropic Claude) nu le pot aborda.

Șeful Tesla a fost unul dintre fondatorii OpenAI. El a lansat startup-ul în 2015 alături de Sam Altman și alți antreprenori. La început, compania se definea ca o organizație de cercetare pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă.

Musk a părăsit compania în anul 2018 în urma schimbării modelului de la open source la closed source, potrivit The Verge. Totodată, se teme că firmele existente de AI acordă prioritate unor sisteme care sunt „corecte din punct de vedere politic”. De aceea, Elon a lansat xAI, un startup cu domeniu de activitate IA, în 2023, alături de alți 11 specialiști.

Parallax

Vizualizari
1109
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri