Claudiu Zamfir

Listă: Cei 11 specialiști cu care Elon Musk a lansat xAI, noua companie de inteligență artificială

Thumbnail

Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX şi proprietarul Twitter, a anunţat miercuri debutul unei noi companii de inteligenţă artificială, xAI, cu scopul de ”a înţelege adevărata natură a universului”, transmite CNBC, citat de News.ro.

Membrii echipei de co-fondatori din jurul lui Musk au lucrat anterior în companii ca Google, Microsoft, Tesla și OpenAI:

 1. Christian Szegedy este de origine maghiară. El a făcut facultatea la Budapesta, la Universitatea Eötvös Loránd, dar și în Germania, la Universitatea din Bonn. A lucrat la Google mai mult de 12 ani, conform profilului său de LinkedIn.
 2. Igor Babuschkin a lucrat la DeepMind, subsidiară a Google pe zona de cercetare în inteligență artificială, precum și la OpenAI, companie co-fondată de Elon Musk, dar din care miliardarul a plecat. El a studiat, printre altele, în Germania (la Dortmund).
 3. Manuel Kroiss a lucrat tot la DeepMind înainte.
 4. Kyle Kosic este american și a lucrat la OpenAI. El a studiat la Universitatea Hunsville și la Georgia Institute of Technology.
 5. Zihang Dai este originar din China. A studiat la  Universitatea Tsinghua și apoi a plecat în SUA, unde a făcut masteratul și doctoratul la Carnegie Mellon.  
 6. Greg Yang este originar tot din China și a lucrat la companii precum Google, Apple, Microsoft sau Qualcomm.
 7. Toby Pohlen este german și a studiat la Aachen. Înainte de xAI el a lucrat la Google DeepMind.
 8. Jimmy Ba este cadru universitar la Toronto.
 9. Ross Nordeen a lucrat la Tesla, pe partea de machine learning.  
 10. Yuhuai (Tony) Wu a fost cercetător la Google, în echipa lui Christian Szegedy. El și-a făcut studiile în Canada.
 11.  Guodong Zhang este profesor asociat la Universitatea Națională din Singapore. A studiat în China, Singapore și SUA.

Pe site-ul companiei, xAI spune că mai face recrutări în echipa sa din Bay Area.

Ştirile despre startup au fost relatate anterior de Financial Times în aprilie, iar în aceeaşi lună Musk a oferit detalii despre planurile sale pentru un nou instrument AI numit „TruthGPT”, în timpul unui interviu înregistrat pe Fox News Channel, adăugând că se teme că firmele existente de AI acordă prioritate unor sisteme care sunt „corecte din punct de vedere politic”.

Musk a înregistrat compania în Nevada, în martie. Anterior, el a schimbat numele Twitter în „X Corp” în unele documente financiare, dar pe site-ul xAI, compania anunţă separarea sa de X Corp, adăugând că „va lucra îndeaproape cu X (Twitter), Tesla şi alte companii, pentru a face progrese spre misiunea noastră.”

Parallax

Vizualizari
533
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri