Răzvan Tătaru

Abonații X (Twitter) vor putea încerca „Grok”, noul „robot” conversațional dezvoltat de startup-ul lui Elon Musk

Compania X

Miliardarul Elon Musk a prezentat primul produs al startup-ului său de inteligență artificială, chatbot-ul numit „Grok”, care are acces la postările de pe X (Twitter) și care va fi disponibil pentru abonații platformei.

Primul produs dezvoltat de „xAI”, startup de inteligență artificială deținut de Elon Musk, este „robotul” conversațional numit „Grok”, care are acces în timp real la platforma numită anterior Twitter, actuala „X”, și care poate genera răspunsuri „cu puțin umor”.

"Grok are acces în timp real la ştiri prin intermediul X, ceea ce îi conferă un avantaj major faţă de alte modele", a declarat vineri seară Musk, potrivit News.ro.

Elon a mai spus pe X că toți plătitorii noului abonament lansat, Premium Plus (16 dolari/lună), vor avea acces „odată ce iese din faza beta timpurie”.

În plus, câțiva utilizatori din Statele Unite vor putea accesa chatbot-ul „Grok” în baza înscrierii pe o listă de așteptare, arată TechCrunch.

Șeful Tesla a fost unul dintre fondatorii OpenAI. El a lansat startup-ul în 2015 alături de Sam Altman și alți antreprenori. La început, compania se definea ca o organizație de cercetare pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă.

Musk a părăsit compania în anul 2018 în urma schimbării modelului de la open source la closed source, potrivit The Verge. Totodată, se teme că firmele existente de AI acordă prioritate unor sisteme care sunt „corecte din punct de vedere politic”. De aceea, Elon a lansat xAI, un startup cu domeniu de activitate IA, în 2023, alături de alți 11 specialiști.

Parallax

Vizualizari
251
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri