Răzvan Tătaru

Elon Musk amenință că va interzice iPhone-urile angajaților dacă tehnologia OpenAI (ChatGPT) va fi integrată în iOS

ChatGPT pe un iPhone

Miliardarul Elon Musk a spus că va interzice iPhone-urile angajaților dacă, în urma colaborării dintre Apple și OpenAI, ChatGPT va fi integrat în sistemul de operare, potrivit TechCrunch.

Într-o serie de postări de pe platforma X/Twitter, deținută de el, Musk condamnă integrarea tehnologiei ChatGPT în funcțiile de inteligență artificială prezentate în cadrul conferinței pentru dezvoltatori a Apple, menționând că este o „încălcare inacceptabilă a securității”.

Apple și OpenAI colaborează, în schimb, pentru realizarea anumitor sarcini mai complexe, care n-ar putea fi acoperite de Apple Intelligence, iar intervenția soluțiilor ChatGPT este opțională, utilizatorii acceptând sau nu să primească ajutor de la modelele OpenAI, potrivit prezentării WWDC 2024.

„Sigur, aveți control asupra momentului în care este utilizat ChatGPT și vi se va cere permisiunea înainte de a fi partajate informațiile dumneavoastră. Integrarea ChatGPT va fi disponibilă pe iOS 18, iPadOS 18 și macOS Sequoia mai târziu în acest an”, a declarat Craig Federighi, vicepreședintele senior al ingineriei software de la Apple.

Funcțiile Apple Intelligence, alături de integrarea cu ChatGPT, vor fi disponibile începând cu iPhone 15 Pro, iPad-uri și Mac-uri cu procesoare Apple M1, M2, M3 și M4.

N-ar fi prima dată când Elon Musk condamnă acțiunile companiei de inteligență artificială. Reamintim că Elon Musk a dat în judecată OpenAI și pe directorul Sam Altman în luna martie 2024 pentru că „ar fi trădat” promisiunea de a rămâne non-profit, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro.

OpenAI a răspuns acuzațiilor, spunând că miliardarul nu a avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea și succesul acesteia.

Parallax

Vizualizari
388
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri