Răzvan Tătaru

Apple va extinde suportul pentru reparații iPhone cu părți originale folosite

Repararea unui iPhone

Gigantul tech american va permite utilizatorilor și reparatorilor independenți să folosească piese Apple uzate pentru reparațiile de telefoane, potrivit unei postări de pe pagina oficială.

Schimbarea va începe odată cu seria de iPhone din toamna acestui an.

Piesele Apple uzate vor beneficia de funcționalitatea completă și de securitatea oferite de calibrarea originală din fabrică, la fel ca piesele originale noi, spune compania.

„În ultimii doi ani, echipe din întreaga companie Apple au inovat în domeniul proiectării și fabricării produselor pentru a permite reparațiile cu piese Apple uzate, fără a compromite siguranța, securitatea sau confidențialitatea utilizatorilor. Odată cu această ultimă extindere a programului nostru de reparații, suntem încântați să adăugăm și mai multe opțiuni și confort pentru clienții noștri, ajutând în același timp la prelungirea duratei de viață a produselor și pieselor noastre”, a declarat John Ternus, vicepreședinte senior Apple pentru Inginerie Hardware.

Calibrarea pieselor, noi sau folosite, se va face pe dispozitiv după instalarea acestora, din toamna anului acesta. În plus, viitoarele lansări de iPhone vor avea suport pentru senzori biometrici folosiți, ca cei pentru Face ID.

Compania va extinde funcția „Activation Lock”  pentru componentele iPhone. Astfel, dacă un telefon va fi reparat cu o piesă provenită de la un altul pierdut sau cu această funcție activată, calibrarea va fi restricționată.

În prezent, funcția blochează reactivarea unui iPhone pierdut sau furat.

Totodată, din toamna asta, funcția de „Istoric service” va fi extinsă pentru a arăta dacă telefoanele au fost reparate cu piese noi sau utilizate în trecut.

Schimbarea vine în contextul în care compania încearcă să fie mai sustenabilă prin prelungirea duratei de viață a dispozitivelor sale.

Parallax

Vizualizari
137
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri