Răzvan Tătaru

Apple va permite instalarea de aplicații din alte surse decât App Store, în UE

Steagul Uniunii Europene pe iPhone

Apple a anunțat noile schimbări care vor intra în vigoare în martie 2024, pentru a se conforma măsurilor impuse de către regulamentul european privind piețele digitale, printre care se numără instalarea de aplicații din afara App Store.

În contextul în care „Digital Markets Act” intră în vigoare de pe data de 6 martie, Apple a anunțat măsurile pe care le va lua în Spațiul Economic European pentru a se conforma noilor reguli într-o postare pe site-ul oficial.

Astfel, gigantul tech american va permite utilizatorilor din UE să instaleze aplicații și magazine de aplicații din afara celui oficial, App Store. Compania a notat faptul că aplicațiile instalate din afara App Store pot reprezenta un risc, pentru care Apple va lansa o certificare care va atesta faptul că aplicația este sigură și nu un malware.

Totodată, utilizatorii Apple din SEE vor putea schimba browserul și magazinul de aplicații prestabilit din Safari și App Store, respectiv.

În Uniunea Europeană, dezvoltatorii de aplicații vor putea integra sisteme de plăți în cadrul aplicațiilor din surse externe. Acest lucru era imposibil înainte, singurele „in-app purchases” fiind prin sistemul de plăți al App Store.

În plus, Apple va oferi acces dezvoltatorilor la API-urile necesare creării unor sisteme de plăți contactless proprii, prin NFC, altele decât Apple Pay.

Apple a început să implementeze primele elemente încă din versiunea iOS 17.2, așa cum s-a mai scris pe StartupCafe.ro, dar aceste schimbări vor fi disponibile în actualizarea de iOS 17.4, în martie 2024.

Amintim faptul că UE a desemnat companiile americane Alphabet (care deține Google), Amazon, Apple, Meta (Facebook) și Microsoft, precum și compania chineză ByteDance (TikTok) drept „controlori de acces”, în baza noului Regulament UE privind piețele digitale (DMA).

Cei 6 controlori de acces au avut la dispoziție 6 luni de la desemnare, care a fost în data de 6 septembrie 2023, așa cum s-a mai scris pe StartupCafe.ro, pentru a se conforma pe deplin obligațiilor prevăzute în Regulamentul privind piețele digitale în ceea ce privește fiecare dintre serviciile de platformă esențiale desemnate pe care le furnizează.

Parallax

Vizualizari
179
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri