Răzvan Tătaru

Amazon a prezentat noul său „robot” conversațional pentru companii

Amazon Q, noul chatbot pentru companii

Compania Amazon a prezentat un nou „chatbot” pentru companiile care folosesc produsul de cloud computing Amazon Web Services.

Gigantul american a prezentat noua soluție de inteligență artificială destinată întreprinderilor în cadrul unui eveniment care a avut loc în Las Vegas, potrivit TechCrunch.

Chatbot-ul Amazon Q este antrenat pe datele companiei, mai exact pe datele Amazon Web Services, și poate răspunde la întrebări legat de utilizarea soluției cloud, cum ar fi „Cum pot crea o aplicație cu AWS?”.

În plus, acesta poate fi personalizat prin conectarea acestuia la aplicațiile proprii sau la alte platforme, cum ar fi Salesforce sau Gmail. Q indexează datele și conținutul conectat și „învață” anumite aspecte despre o afacere.

O companie poate cere „robotului” conversațional Q să analizeze, de exemplu, ce probleme au clienții ei cu produsele și modalitățile posibile de a le rezolva și de a le îmbunătăți, sau să încarce un fișier și să pună întrebări despre acel fișier.

Asistentul poate genera sau rezuma conținut precum postări pe blog, comunicate de presă și e-mailuri. De asemenea, poate lua măsuri în numele unui utilizator printr-un set de pluginuri configurabile, cum ar fi crearea automată de tichete „service”, notificarea anumitor echipe în Slack și actualizarea panourilor în ServiceNow.

Pentru a preveni erorile, Q solicită utilizatorilor să inspecteze acțiunile pe care urmează să le realizeze înainte de a fi executate și să se conecteze la rezultate pentru validare.

În plus, administratorii pot alege ca Q să extragă date doar din documentele companiei, spre deosebire de cunoștințele de la modelele de bază. Modelele care conduc „chatbot-ul” - un amestec de modele de la Bedrock, platforma de dezvoltare AI a Amazon - nu se antrenează pe datele companiilor.

Asistentul bazat pe inteligență artificială dezvoltat de Amazon este disponibil acum în fază de „preview”, începând de la 20 dolari/an/utilizator.

În cadrul aceluiași eveniment, compania a mai arătat o nouă generație de cipuri de inteligență artificială, Trainium2, de patru ori mai rapide față de predecesorul său și de două ori mai eficiente energetic.

Parallax

Vizualizari
120
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri