Răzvan Tătaru

Google investește 1 miliard dolari într-un centru de date din Regatul Unit

Centru de date al Google

Google a anunțat o nouă investiție, de 1 miliard dolari, într-un centru de date din Regatul Unit, care va servi drept infrastructură pentru serviciile de inteligență artificială și de cloud ale companiei.

Terenul de aproximativ 13 hectare, din Waltham Cross, Hertfordshire, va crea locuri de muncă în domeniile construcții și tehnic pentru comunitatea locală, a spus Google într-o postare de pe blogul oficial.

Noul centru de date din Waltham Cross va avea și modalități de a recupera căldura generată într-o locație separată pentru a putea fi folosită de către comunitatea locală. Totodată, centrul de date va implementa și un sistem de răcire pe bază de aer.

„Oamenii și companiile din fiecare colț al Regatului Unit se bazează pe centrele de date pentru a alimenta servicii utile precum Search, Maps, YouTube, Workspace și Google Cloud. Pe măsură ce mai mulți oameni profită de oportunitățile create de economia digitală a țării și deblocăm noi modalități pentru tehnologiile cu putere AI de a crește productivitatea, a alimenta creativitatea, a îmbunătăți rezultatele în materie de sănătate și a debloca descoperiri științifice, este esențial să investim în infrastructura tehnică necesară pentru a susține inovația și creșterea bazată pe tehnologie”, a scris Google.

Investiția de 1 miliard dolari în centru va aduce o capacitate de calcul importantă pentru afacerile din Marea Britanie și nu numai, și va susține dezvoltarea serviciilor AI și a soluțiilor digitale bazate pe cloud oferite de companie.

Parallax

Vizualizari
155
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri