Redacția StartupCafe.ro

Apple va permite instalarea de aplicații și din alte surse decât App Store, în Europa

App Store, magazinul de aplicații al Apple

Compania americană Apple a început să implementeze în sistemul său de operare, iOS, primele elemente care vor facilita existența altor magazine de aplicații, pe lângă cel oficial, după cum îi cere legislația europeană.

În iOS 17.2, care urmează să fie lăsat până la finalul anului, au fost descoperite primele indicii care arată că Apple va permite instalarea aplicaţiilor de iPhone şi din alte surse decât App Store, potrivit News.ro.

Un API despre care se crede că a fost implementat pentru a permite dezvoltatorilor să folosească propriile magazine de aplicaţii oferă funcţii pentru descărcarea, instalarea şi actualizarea aplicaţiilor.

Acelaşi API poate fi folosit pentru a verifica dacă o aplicaţie este compatibilă cu o anumită versiune de iOS și sugerează că Apple îi poate limita disponibilitatea geografică.

Astfel, Apple ar putea permite instalarea de aplicații din alte surse doar în cadrul Uniunii Europene, acolo unde va fi obligată de lege.

Nu se ştie când exact va deschide Apple accesul la instalarea aplicaţiilor din alte surse, însă Digital Markets Act prevede ca termen limită de aplicare luna martie a anului viitor.

Parallax

Vizualizari
140
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.592

Articole publicate : 773
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri