Amazon a prezentat noul său „robot” conversațional pentru companii

Compania Amazon a prezentat un nou „chatbot” pentru companiile care folosesc produsul de cloud computing Amazon Web Services.

 
 

Gigantul american a prezentat noua soluție de inteligență artificială destinată întreprinderilor în cadrul unui eveniment care a avut loc în Las Vegas, potrivit TechCrunch.

Chatbot-ul Amazon Q este antrenat pe datele companiei, mai exact pe datele Amazon Web Services, și poate răspunde la întrebări legat de utilizarea soluției cloud, cum ar fi „Cum pot crea o aplicație cu AWS?”.

 
 

În plus, acesta poate fi personalizat prin conectarea acestuia la aplicațiile proprii sau la alte platforme, cum ar fi Salesforce sau Gmail. Q indexează datele și conținutul conectat și „învață” anumite aspecte despre o afacere.

O companie poate cere „robotului” conversațional Q să analizeze, de exemplu, ce probleme au clienții ei cu produsele și modalitățile posibile de a le rezolva și de a le îmbunătăți, sau să încarce un fișier și să pună întrebări despre acel fișier.

Asistentul poate genera sau rezuma conținut precum postări pe blog, comunicate de presă și e-mailuri. De asemenea, poate lua măsuri în numele unui utilizator printr-un set de pluginuri configurabile, cum ar fi crearea automată de tichete „service”, notificarea anumitor echipe în Slack și actualizarea panourilor în ServiceNow.

 
 

Pentru a preveni erorile, Q solicită utilizatorilor să inspecteze acțiunile pe care urmează să le realizeze înainte de a fi executate și să se conecteze la rezultate pentru validare.

În plus, administratorii pot alege ca Q să extragă date doar din documentele companiei, spre deosebire de cunoștințele de la modelele de bază. Modelele care conduc „chatbot-ul” - un amestec de modele de la Bedrock, platforma de dezvoltare AI a Amazon - nu se antrenează pe datele companiilor.

 
 

Asistentul bazat pe inteligență artificială dezvoltat de Amazon este disponibil acum în fază de „preview”, începând de la 20 dolari/an/utilizator.

În cadrul aceluiași eveniment, compania a mai arătat o nouă generație de cipuri de inteligență artificială, Trainium2, de patru ori mai rapide față de predecesorul său și de două ori mai eficiente energetic.