Ce rezultate aduce promovarea video online si ce clipuri sunt eficiente. Studiu

Tot mai multe companii incep sa-si promoveze produsele si serviciile prin intermediul clipurilor video, de la tutoriale si “how-to” pana la prezentari de produse. Un studiu arata ca 88% dintre companiile intervievate considera ca acest segment este o parte importanta din strategia de promovare.

 
 

Wyzol, o agentie din Marea Britanie specializata in crearea de continut video si infografice, a derulat un studiu in randul a 230 companii, cu scopul de a afla cum este perceputa aceasta unealta de promovare.


Ce spun companiile


La capitolul “Utilizare si bugete alocate”, 61% dintre companiile intervievate au aratat ca se folosesc de video. Dintre acestea, 66% nu foloseau continut video acum un an. 91% dintre respondenti spun ca vor mari sau cel putin vor mentine bugetele de promovare pe acest canal. 67% dintre ei planuiesc sa mareasca bugetele in 2016.

 
 

Despre rezultate, 88% dintre reprezentantii companiilor spun ca videoul este o parte importanta din strategia de comunicare, 76% considera ca profitul generat de investitie este bun. In cazul a 93% dintre afaceri, unul dintre avantajele enuntate este acela ca utilizatorii inteleg mai bine produsul sau serviciul promovat, iar 72% considera ca rata de conversie pe site a fost imbunatatita.


Clipurile ajuta si la scaderea numarului de telefoane si e-mail-uri: in cazul a 36% dintre companii, a scazut numarul cererilor de sprijin. In plus, 62% dintre cei chestionati afirma ca acest tip de promovare le-a crescut traficul pe site, iar 64% considera ca a contribuit direct la cresterea vanzarilor.


Promovare si distribuirea sunt importante: 45% spun ca au un video pe prima pagina a site-ului, iar 83% dintre acestia sustin ca un video explicativ plasat pe homepage este foarte eficient. Insa nu doar site-ul e important – 47% il includ in newslettere, iar 80% dintre acestia considera ca tactica este foarte eficienta.


Nu in ultimul rand, clipurile sunt distribuite in retele sociale de catre 87% dintre companii, strategie gasita eficienta de 78% dintre ei. Totusi, mai bine de jumatate (53%) considera ca inca se chinuie sa promoveze clipurile produse.


Cand vine vorba de companii care inca nu folosesc continut video, 15% considera ca este prea scump, 12% nu cred ca poate genera suficient profit, 12% considera ca nu au nevoie, 10% ca nu au timp, iar 9% nu pot sa-si convinga sefii sa investeasca. Totusi, 42% dintre cei chestionati planuiesc sa investeasca in video.


Ce spun utilizatorii


La capitolul “Conversie”, dupa un studiu derulat pe consumatori, se remarca faptul ca 69% dintre respondenti prefera sa urmareasca un clip explicativ decat sa citeasca descrierile. Totodata, 77% sustin ca au fost convinsi sa cumpare un produs sau serviciu convinsi fiind de videoul explicativ, iat 74% au incercat sa afle mai multe detalii.


Insa consumatorii nu tin informatia doar pentru ei. 70% spun ca au dat mai departe link-ul unui video fie in retele sociale, fie direct prietenilor, iar 76% spun ca ar recomanda clipurile daca le capteaza atentia. Nici clipurile explicative nu sunt uitate, 69% preferand sa le impartaseasca prietenilor daca gasesc informatii utile, 65% – daca videoul e informativ, 55% – daca e inspirational, 31% – doar pentru ca le place brandul. Doar 3% nu ar distribui un clip indiferent de motiv.


De remarcat si faptul ca 68% dintre cei chestionati ar prefera sa urmareasca un clip decat sa contacteze compania pentru sprijin, indiferent de problema avuta.


Alte cifre relevate de studiu



  • 61% dintre utilizatori au refuzat sa mai cumpere un produs din cauza unui clip explicativ defectuos

  • 37% au renuntat sa mai cumpere din cauza ca explicatia nu era suficient de clara

  • 25% spun ca o calitate slaba a videoului este descurajanta

  • 21% renunta cand clipurile sunt prea lungi