Denisa Crăciun

Listă: Startup-uri în care au investit în total 800.000 EUR investitoarele din comunitatea românească Bravva Angels

Ilinca Paun

Comunitatea de investitori privați Bravva Angels, care sprijină antreprenoarele cu idei de afaceri, a investit 800.000 EUR în 8 startup-uri, în primul său an de activitate.

În 2023, o parte din investitorii rețelei românești Bravva Angels au investit ȋn OutDID, Profluo, Spark School, Vintello, Zitamine, Vent D’Est, iar ȋn 2022 ȋn Glow2Go și Charger.ro.

Investitorii din comunitatea Bravva au participat la runde de finanțare de tip pre-seed sau seed alături de fonduri de venture capital și de investitori business angel, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro. 

Listă: 8 startup-uri în care au investit cei din comunitatea Bravva Angels

  • OutDID, soluție software de verificare a identităţii cu grad de protejare a informaţiilor personale, dezvoltată ȋn Londra. Co-fondatoare: romȃnca Ana Maria Pricop. 
  • Profluo, o companie tech B2B - Saas pentru companii medii de procesare automată a facturilor. Co-fondatori: Bogdan Năforniţă și Cosmin Merișescu. Participarea ȋn investiţie alături de Early Game Ventures a fost unul dintre factorii decisivi pentru doi investitori din comunitatea Bravva pentru a intra ȋn companie. 
  • Spark School, liceu internaţional hibrid, acreditat de Cambridge University. Co-fondatoare: Ruxandra Mercea, Florina Popîrțac și Raluca Manole. Investitorii Bravva sunt foarte interesaţi să sprijine companii ce activează ȋn educaţie, considerată motorul economic al societăţii, pe termen lung. Spark are un model de scalare atractiv, ce include programe hibrid de educaţie cu amprentă internaţională pentru elevi de liceu, dar și o componentă B2B, prin crearea unor module hibrid cu produse de educație dedicate altor școli.
  • Vintello, platformă marketplace de revȃnzare de modă (second hand). Co-fondatoare: Diana Enăchescu. Compania activează ȋn economia circulară, o tendinţă ȋn creștere ȋn SUA și ȋn Europa ȋn ultimii ani și pune la dispoziția celor care doresc să vȃndă hainele pe care nu le mai poartă o platformă unde pot face acest lucru în siguranță și cu ușurință. Ȋn opinia Bravva, piaţa de second hand va crește și ȋn România ȋn următorii ani, susținută de o economie de consum afectată de inflaţie, dar și de un grad mai mare de conștientizare cu privire la sustenabilitate. 
  • Zitamine, nutrition tech. Co-fondatoare: Iulia Ghiţă și Alexandra Stroe. Compania dezvoltă un business de vȃnzare de vitamine și suplimente pe bază de abonament personalizat pentru fiecare client cu ajutorul unui algoritm specializat. Investitorii Bravva au apreciat modelul de business de tip abonament, fundamental pentru scalare, precum și piața mare și în creștere a suplimentelor (ȋn special post-pandemie), alături de tendința globală de preocupare pentru sănătate și longevitate, precum și oportunitățile de parteneriate cu experți ȋn medicină pentru a aduce produse de cea mai bună calitate. Echipa fondatoare este la al doilea startup, după un exit recent. 
  • Vent d’Est, producţie de film. Co-fondatoare: Ruxandra Șerban. Casa de producţie este specializată ȋn filme cu subiecte din spaţiul est-european și s-a născut din pasiune pentru cinematografie și din identificarea unei lipse de producţii romȃnești, ȋn pofida unor exemple recente de succese de casă. Compania pornește de la premiza că producția de film beneficiază de costuri mai mici în România, la care se adaugă oportunitatea pe care o aduc companiile de streaming prin cumpărarea de filme locale ca strategie de conţinut. Investitorii au apreciat perspectivele de creștere și echipa experimentată care ȋl are alături ca advisor pe regizorul de film Radu Mihăileanu. 

„Ne propunem să continuăm acest ritm al investiţiilor și pȃnă la final de an să sprijinim cȃt mai multe investiţii în start-up-uri tech inovatoare, scalabile și fondate pe principii de business solide. Vom crea un hub de resurse, ȋn special de IT dar si de business development, vom atrage mentori și investitori cȃt mai diversi și cu dorinţă de contribuţie nu doar financiară, și vom căuta și co-investi ȋn startup-uri cu produse unice, care rezolvă probleme reale. Avem un apetit deosebit pentru produsele cu impact major ȋn crearea unei vieţi mai bune pentru oameni”, a declarat fondatoarea Bravva Angels, Ilinca Paun (foto).

Pe lȃngă susţinerea femeilor fondator, Bravva are misiunea să susţină femeile care doresc să devină investitori, pe care le ajută să ȋnveţe despre investiţii, să participe la oportunităţi de finanţare și să devină mentori și advisori.

Ȋnfiinţată în iulie 2022, comunitatea Bravva Angels are în prezent peste 500 de membri, ȋn principal investitori și fondatoare de startup-uri, alături de care s-au ȋnscris mentori, consultanţi, parteneri ȋn fonduri de investiţii early stage și private equity, organizatori de programe de accelerare, jurnaliști.

Peste 200 de membri cu experienţă de business s-au ȋnregistrat ca angels și vor să se informeze despre oportunităţile de investiţie și evenimentele de networking și educaţie organizate pentru comunitate. 

Bravva - investiții de câte 5.000 - 50.000 EUR în startup-uri

Investitorii din comunitatea Bravva investesc tichete între 5.000 EUR și 50.000 EUR. Un interes deosebit este acordat soluțiilor digitale la probleme din domenii ca: sănătate, educație, energie verde, mobilitate, productivitate, management financiar sau parenting. În echipa de membri fondatori ai comunității se găsesc nume cu reputație în business și impact în societate, printre care Raluca Fiser, Sonia Nastase, Carmen Sebe, Nevenca Doca, Nina Bratfalean, Simona Lapușan, Carmen Ivan, Andreea Pipernea si Ana Maria Andronic, interesate să investească capital, timp și resurse ȋn startup-uri fondate de femei inovatoare și creative. Investitorii Bravva caută oportunităţi, sunt la curent cu tendinţele și sunt preocupați de viitor. 

Parallax

Vizualizari
285
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri